Υπόθεση Marfin: Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη πήρε η 46χρονη
Η κατηγορούμενη έφτασε το βράδυ της Πέμπτης (6/8) στην Ελλάδα από τη Μεγάλη Βρετανία και διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ.
Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη (11/8) πήρε η 46χρονη Ελληνίδα που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση του εμπρησμού στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, τον Μάιο του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.
Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Ευελπίδων για να απολογηθεί, ενώ νωρίτερα είχε μεταβεί στο Εφετείο για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής της.
Σημειώνεται πως έφτασε στην Ελλάδα το βράδυ της Πέμπτης (6/8) από τη Μεγάλη Βρετανία και διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ.
Δικηγόρος 46χρονης: Ψευδές ότι ταυτοποιήθηκε στην επίθεση
Κατά την έξοδο της 46χρονης από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο δικηγόρος της Κώστας Παπαδάκης έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:
«Όπως είναι γνωστό, η κατηγορουμένη μετά από 25 μέρες αδικαιολόγητης κράτησης στο Λονδίνο, ενώ είχε συνενέσει από την πρώτη στιγμή και είχε επιδίωξει ακόμα και με δικά της έξοδα να έρθει στην Ελλάδα, βρίσκεται στη Γενική Ασφάλεια κρατούμενη και σήμερα εμφανίστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια προκειμένου να λάβει προθεσμία για απολογία. Η απολογία της θα γίνει την Τρίτη 11 Αυγούστου, και ώρα 11:00.
Δεν έχω να πω επί της ουσίας πολλά πράγματα, διότι αναμένω τη λήψη της δικογραφίας για μελέτη, επεξεργασία και εκπόνηση υπερασπιστικής γραμμής. Θα επαναλάβω ότι είναι αθώα, ότι το δηλώνει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες πράξεις και ότι από αυτά τα οποία μέχρι τώρα γνωρίζω από τη δικογραφία, η λέξη ταυτοποίηση προσώπου είναι ψευδής. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όσον αφορά την κατηγορουμένη που υπερασπίζομαι. Περισσότερα θα πούμε την Τρίτη αφού απολογηθεί».
Παράλληλα, ο δικηγόρος της 46χρονης σημείωσε πως η εντολέας του παραδέχεται την παρουσία της στη διαδήλωση που είχε προηγηθεί αλλά όχι την παρουσία της στον χώρο κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης στη Marfin.
Το χρονικό της σύλληψής της
Η 46χρονη, η οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο και εργαζόταν στο αεροδρόμιο, είχε συλληφθεί μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις ελληνικές Αρχές. Ακολούθως, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοσή της στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, έχει καταγραφεί σε οπτικό υλικό την ημέρα του εμπρησμού της Marfin στις 5 Μαΐου 2010 με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της.
Της αποδίδεται βοηθητικός ρόλος στην ομάδα των αντιεξουσιαστών που έσπασαν τη τζαμαρία της τράπεζας και πέταξαν μέσα εύφλεκτο υλικό.
Η 46χρονη συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Gatwick στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Ιουλίου, την ώρα που ετοιμαζόταν να πάρει την πτήση προς Αθήνα. Είχε όμως ήδη ενεργοποιηθεί η ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ από τις ελληνικές Αρχές.
Η σύλληψή της άνοιξε τις διαδικασίες για την έκδοσή της στην Ελλάδα. Η ίδια, όταν ενημερώθηκε ότι το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, επικοινώνησε με αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών δηλώνοντας ότι είναι αθώα και ότι επιθυμεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η 46χρονη φέρεται να ταυτοποιήθηκε από το ύψος, τα μαλλιά, τα αυτιά, τα ρούχα, τα παπούτσια αλλά και το σακίδιο που είχε στην πλάτη της. Φέρεται να στέκεται δίπλα στον άνδρα που έσπασε τη τζαμαρία της τράπεζας.
Η 46χρονη από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών από τον εμπρησμό της Marfin, φαίνεται να στέκεται δίπλα σε βιτρίνα σε ρόλο υποστηρικτικό των δραστών που εκτόξευσαν τις βόμβες μολότοφ.