Πατέρας Μάρθης για πόρισμα Καρώνη: «Προκαλεί σύγχυση - Θα αναγκαστεί να δώσει διευκρινήσεις»
«Ενδεχομένως να ζητήσουμε τη συνδρομή και άλλων πραγματογνωμόνων», σημειώνει ο Αντώνης Ψαρόπουλος.

«Σε εμένα προσωπικά και νομίζω στους περισσότερους μάλλον σύγχυση προκαλεί», είπε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας της Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία στα Τέμπη, σε σχέση με το πόρισμα του καθηγητή του ΕΜΠ, Δημήτρη Καρώνη.
Δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8, ότι ανέμενε «μετά από 14 μήνες να υπάρχουν σαφέστερες απαντήσεις».
Άφησε, δε, ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί η «συνδρομή κι άλλων πραγματογνωμόνων» εκτός κι αν, όπως επισημαίνει, «αναγκαστεί κατά κάποιο τρόπο ο συγκεκριμένος καθηγητής να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις».
Αναλυτικότερα, ο κ. Ψαρόπουλος είπε: «Όπως είπα και από χθες που το διάβασα το πόρισμα, δεν μας κάνει το πόρισμα σοφότερους. Εμένα προσωπικά και νομίζω τους περισσότερους μάλλον σύγχυση προκαλεί. Υπάρχουν πιθανολογήσεις. Εγώ ανέμενα μετά από 14 μήνες να υπάρχουν σαφέστερες απαντήσεις. Δεν με ικανοποιεί το πόρισμα το συγκεκριμένο. Αφήνει πολλά κενά και τα κενά αυτά έτσι όπως πάει η ιστορία, έχω την αίσθηση ότι θα αναγκαστούμε η δικαιοσύνη, εμείς οι ίδιοι οι εισαγγελείς, με δική μας πρωτοβουλία να ζητήσουμε τη συνδρομή κι άλλων πραγματογνωμόνων προκειμένου να δώσουν κάποιες εξηγήσεις. Εκτός εάν μετά από τις αντιδράσεις ημών και πιστεύω και άλλων επιστημονικών φορέων και επιστημόνων συγκεκριμένης ειδικότητας, αναγκαστεί κατά κάποιο τρόπο ο συγκεκριμένος καθηγητής να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες διευκρινίσεις πρωτίστως σε εμάς τους συγγενείς (…)».
«Άλλο έκρηξη, άλλο ανάφλεξη και δεν είναι σχήμα λόγου»
Αναφορικά τώρα με το πόρισμα του κ. Τσακιρίδη, ο Αντώνης Ψαρόπουλος δήλωσε:
«Όπως είπα και πριν, το πόρισμα του κ. Τσακιρίδη δεν αποτελεί κάτι μη αναμενόμενο για εμάς. Θα πρέπει να τονιστεί για να καταλάβει και ο κόσμος που μας ακούει, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ανάφλεξη, ανάφλεξη εύφλεκτου υλικού. Είναι έλαια σιλικόνης; είναι αέριο σιλικόνης; είναι άλλη παράνομη εύφλεκτη ουσία; Αυτή η ανάφλεξη έχει διαφορά από την έκρηξη. Άλλο έκρηξη, άλλο ανάφλεξη και δεν είναι σχήμα λόγου. Τεκμηριώνεται από ειδικούς επιστήμονες. Οποιοσδήποτε χημικός μπορεί να σας διευκρινίσει τι εστί έκρηξη και τι ανάφλεξη. Δεν θα μπω εγώ σε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχει η διαφορά και η ανάφλεξη αυτή έχει λάβει χώρα σε ύψος πολύ υψηλότερο από το ύψος των πλατφορμών των βαγονιών. Η εστία της φωτιάς από το βιντεοληπτικό υλικό που έχει αντληθεί και βρίσκεται στη δικογραφία, εντοπίστηκε μεταξύ του της πρώτης πλατφόρμας που κουβαλούσε ελάσματα και της δεύτερης ηλεκτρομηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Το αν υπήρχε και υλικό το οποίο προκάλεσε αυτήν την πυρόσφαιρα εντός της ηλεκτρομηχανής, εκτός της ηλεκτρομηχανής, κάτω από την ηλεκτρομηχανή, κάτω από την πλατφόρμα, πάνω από την πλατφόρμα (…)».