Σε σύγχρονο ήρωα αναδείχτηκε ένας πρώην πεζοναύτης και παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ στο κολέγιο, καθώς βρέθηκε στο… σωστό σημείο τη σωστή στιγμή. Ο λόγος για τον 28χρονο Philip Blanks ο οποίος βρισκόταν μόνος στο σπίτι του στην Αριζόνα όταν άκουσε φωνές. Έτρεξε έξω από το σπίτι όταν διαπίστωσε ότι διαμέρισμα σε παρακείμενη πολυκατοικία είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Ο ίδιος ανέφερε στο Ctvnews, ότι άκουσε κάποιον να φωνάζει «φωτιά»: «Όρμησα έξω… Δεν μπορούσα να βρω τα παπούτσια μου οπότε έτρεξα ξυπόλητος». Αμέσως διέκρινε μια μητέρα να φωνάζει από το φλεγόμενο διαμέρισμα τρίτου ορόφου αγκαλιά με το μικρό παιδί της. Από κάτω είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που της φώναζαν να πετάξει το παιδί και να πηδήξει και η ίδια.

Η μητέρα σε μια κίνηση απελπισίας πετάει το 3χρονο παιδί και λίγο πριν αυτό χτυπήσει στο έδαφος ο Blanks ορμάει, το αρπάζει και τρέχει μακριά. Αυτόματες μάρτυρες ανέφεραν ότι η μητέρα είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες, όμως έτρεξε και πάλι πίσω στο διαμέρισμα. «Το παιδί γύριζε σαν έλικας στον αέρα. Έκανα ό,τι μπορούσα. Είχα απλώς συγκεντρωθεί στο αγόρι. Δεν άκουγα τίποτα. Δεν έβλεπα τίποτα. Το κεφάλι του προσγειώθηκε στον αγκώνα μου, στραμπούληξε τον αστράγαλό του όταν τον έπιασα. Ο τύπος που ήταν μαζί μου δεν ήταν έτοιμος να επέμβει, έτσι βούτηξα εγώ. Αντέδρασα ενστικτωδώς. Δεν σκέφτηκα, απλώς το έκανα», είπε ο 28χρονος.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο ηρωισμός του 28χρονου και της μητέρας του είχαν ως αποτέλεσμα το παιδί να σωθεί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Δυστυχώς η 30χρονη μητέρα, Ρέιτσελ Λονγκ, βρέθηκε νεκρή από τους πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες εικάζουν ότι η μητέρα μπήκε ξανά μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα για να σώσει την 8χρονη κόρη της Ροξάν.

Η μικρή Ροξάν μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Ο 28χρονος είπε για την άτυχη μητέρα: «Αυτή είναι η πραγματική ηρωίδα γιατί θυσίασε τη ζωή της για να σώσει τα παιδιά της».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις