Με σποτ που αναρτήθηκε στο κανάλι της στο YouTube, η νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σχολιάζει τη στάση των γνωστών δημοσιογράφων: Γιάννη Πρετεντέρη, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου απέναντι στους μαθητές και στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε καταλήψεις ώστε να ζητήσουν μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία τους.

«Τους παπαγάλους αγαπάμε, τα “παπαγαλάκια όχι» είναι το μήνυμα του σποτ, που παρουσιάζει τις τοποθετήσεις των προαναφερόμενων δημοσιογράφων σχετικά με τις καταλήψεις.

Πάνω από 700 σχολικά κτήρια υπό κατάληψη

Τεταμένο παραμένει το κλίμα σε εκατοντάδες σχολικές μονάδες στη χώρα, με πάνω από 700 σχολικές μονάδες να τελούν υπό κατάληψη, εκ των οποίων οι 250 αφορούν την Αττική. Την ίδια στιγμή, τμήματα ή και ολόκληρα σχολεία κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις, με αιτήματα την συγκρότηση τμημάτων μικρότερου αριθμού μαθητών, με 15 το πολύ μαθητές, την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και προσωπικό καθαριότητας, με σκοπό να γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία με ασφάλεια. Επιπλέον, ζητούν την ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Με τη σειρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε τις δυσκολίες της κατάστασης και την δυσκολία του θέματος της σχολικής στέγης, τονίζοντας πως η έλλειψη επιπλέον αιθουσών στα σχολεία δυσχεραίνει το μικρό αριθμό μαθητών ανά τμήμα, ενώ η υπουργός Παιδείας μίλησε για τις καταλήψεις στέλνοντας σαφές μήνυμα:

«Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους διευθυντές Εκπαίδευσης και τους περιφερειακούς διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Κεραμέως: Κανένας διάλογος με καταλήψεις

Για την κατάσταση στα σχολεία λόγω κορονοϊού, τις καταλήψεις αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών μίλησε σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η μεγάλη εικόνα είναι ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα, σημειώνοντας ότι «περιμέναμε τα κρούσματα γι’ αυτό έχουμε θωρακιστεί», υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την στιγμή είναι κλειστό το 0.2% των τμημάτων των σχολείων σε όλη την χώρα». «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν και τα παιδιά εφαρμόζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα μέτρα. Αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας για τις καταλήψεις η κ. Κεραμέως, παραδέχτηκε ότι υπάρχει το φαινόμενο, όμως τα περισσότερα σχολεία είναι ανοιχτά και υπογράμμισε ότι «ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν μπορεί κανείς να στερεί από τον άλλο την εκπαίδευση. Ακούμε αιτήματα άσχετα με την εκπαιδευτική διαδικασία». Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για ελλείψεις στα σχολεία η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «έχουν δοθεί πάνω από 300 εκατ. ευρώ για επιπλέον προσλήψεις για να καλύψουμε επιπρόσθετες ανάγκες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις