Στην χειρόγραφη κάρτα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα επίσημα ΜΜΕ, ο Κιμ ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους πολίτες για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους “σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς” ενώ τους ευχήθηκε ευτυχία και καλή υγεία. “Θα εργαστώ σκληρά για να φέρω την νέα εποχή, στην οποία οι επιθυμίες και τα ιδανικά των πολιτών θα πραγματοποιηθούν”, τόνισε. Το επίσημο πρακτορείο αναφέρει πως όλοι οι πολίτες πήραν την κάρτα τους, αλλά το Time σχολιάζει μεταφέροντας την είδηση πως “η Βόρεια Κορέα, είναι από τις πιο απομονωμένες χώρες και δεν είναι εφικτό να διασταυρωθεί αν όντως 25 εκατομμύρια Βορειοκορεάτες πήραν την επιστολή του Κιμ”.

Συνήθως ο Κιμ απευθύνει πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα, αλλά φέτος αυτό αναβλήθηκε, μάλλον γιατί στις αρχές Ιανουαρίου, θα μιλήσει δημόσια στους Κορεάτες, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος. Το KCNA αναφέρει πως η προηγούμενη φορά που οι Κορεάτες είχαν πάρει προσωπική επιστολή από τον ηγέτη της χώρας, ήταν το 1995 από τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, πάλι 1η Ιανουαρίου.

Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε η Βόρεια Κορέα αυτή τη χρονιά είναι πιο πολύ οικονομικές, κυρίως λόγω των κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και λιγότερο υγειονομικές, αφού δεν έχουν αναφερθεί στη χώρα κρούσματα του κορονοϊού – επίσημα τουλάχιστον.  Επίσης, οικονομικές απώλειες προκάλεσαν τα μέτρα που έλαβε η Κίνα – ο κυριότερος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας – κατά της εξάπλωσης του ιού. Το εμπόριο με την Κίνα σημείωσε πτώση 79% το πρώτο 11μηνο του 2020, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με αναλυτή από το IBK Economic Research Institute, με έδρα στη Σεούλ.

Πάντως, η κομμουνιστική χώρα, υποδέχτηκε με πολλά πυροτεχνήματα και “λαμπερό” θέαμα την Πρωτοχρονιά, ενώ στην πρωτεύουσα πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν συναυλίες και πανηγυρική έπαρση σημαίας. Η τηλεόραση της χώρας, έδειξε πολλούς ανθρώπους να φοράνε μάσκες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις