Οι ντελιβεράδες της Αθήνας διασχίζουν την πόλη για να φέρουν στα σπίτια μας την παραγγελία, με κρύο, με βροχές, πάνω σε ένα μηχανάκι. Ο τραγουδοποιός Θέμος Σκανδάμης συνθέτει μία βαλκανική, trip-hop ελεγεία για τον Αθηναίο ντελιβερά και μαζί με τον σκηνοθέτη Κώστα Γεραμπίνη την παρουσιάζουν οπτικά σε ένα noir mockumentary, με πρωταγωνιστή την ίδια την πόλη και τις σκιές της. Σαν ένα μουσικό φιλμ στους δρόμους της πόλης.

«Έχει φύγει το παιδί», είναι η απάντηση των καταστημάτων σε όσους τηλεφωνούν για να παραπονεθούν ότι έχει αργήσει η παραγγελία τους. Και ονειρεύομαι τα βράδια πως πετάει στους ουρανούς αυτό το γέρικο παπί και μια φωνή πάνω απ’ την πόλη τραγουδάει: Έχει φύγει, έχει φύγει το παιδί…

Δείτε το βίντεο

Στίχοι – μουσική: Θέμος Σκανδάμης.

Παραγωγή: Χρήστος Παραπαγκίδης,

Αμανές: Αυγερινή Γάτση/ Video shot on iphone11 / Σκηνοθεσία: Κώστας Γεραμπίνης / Μοντάζ: Δημήτρης Πολύζος / Color grading: Χρήστος Γιαννακόπουλος / Βοηθός παραγωγής – χειριστής ομπρέλας – κασκαντέρ: Σταύρος Τσαντές

«Απεργούμε ως ένα ακόμη “στοπ” στο “δρομολόγιο” του αγώνα για το δίκιο μας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταφορείς, διανομείς και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών, πραγματοποίησαν δυναμική μοτοπορεία την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το πρωτοβάθμιο ομοιοεπαγγελματικό σωματείο Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, ανάμεσα στα αιτήματά τους, περιλαμβάνεται η καθολική εφαρμογή του νόμου 4611/2019, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ενιαία ειδικότητα για όλους τους επαγγελματίες οδηγούς δικύκλου.

Όπως ανέφεραν -μεταξύ άλλων- οι διοργανωτές: «Σχεδόν πριν ένα χρόνο, τον Απρίλη του 2019, συναντηθήκαμε συνάδελφοι, ντόπιοι και μετανάστες, σε μία απεργιακή μοτοπορεία που ως χείμαρρος κατέκλυσε το κέντρο της πόλης διεκδικώντας και φωνάζοντας για ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΔΙΚΥΚΛΟ- ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ- ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ κερδίσαμε την ψήφιση του νόμου 4611/2019.

Αρκετοί συνάδελφοι “είδαν” εταιρικά μηχανάκια, κράνη, πληρωμένες βενζίνες, περισσότερα ένσημα και τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 100 ευρώ τον μήνα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, με τις πράξεις μας δείξαμε πως αν αγωνίζεσαι με συνέπεια και πείσμα, συλλογικά και οργανωμένα τότε παίρνεις νίκες, αλλά τίποτα δεν μας σταματά μέχρι κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να παίρνει αυτά που δικαιούται, μέχρι να μην ξαναβαφτεί η άσφαλτος με αίμα συναδέλφου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις