Δανία: Οι γονείς αφήνουν τα μωρά τους να κοιμούνται μέσα σε καρότσια, στον δρόμο.

Όπως αναφέρει η NYPost, η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται να είναι κάτι συνηθισμένο και συνιστάται μάλιστα, από μαίες και βρεφονηπιοκόμους.

«Δανία: ο τόπος που τα μωρά κοιμούνται έξω μόνα τους», εξηγεί η μητέρα τεσσάρων παιδιών Annie Samples στο βίντεο του TikTok δείχνει καρότσια παραταγμένα σε δρόμο και «παρκαρισμένα» σε ειδικές θέσεις μεγέθους καροτσιού με την ένδειξη «P».

«Η πρακτική της Δανίας να κοιμάται το μωρό σας έξω στο καροτσάκι του δεν είναι μόνο πολιτιστικός κανόνας, αλλά συνιστάται ακόμη και από τις μαίες και τις βρεφονηπιοκόμους μας», είπε, προσθέτοντας ότι ο καθαρός αέρας κρατά τα μωρά υγιή και να βοηθά να κοιμηθούν καλύτερα.

Όπως εξηγεί, τα μωρά είναι ντυμένα με ελαφρύ μάλλινο ρούχο και έχουν ένα πουπουλένιο πάπλωμα που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός τους και να τα κρατά ζεστά χωρίς να σκάνε, ενώ κοιμούνται σε διάφορες καιρικές συνθήκες.

«Είναι σύνηθες να αφήνετε το μωρό σας να κοιμάται έξω ενώ εσείς πηγαίνετε για ψώνια ή κάθεστε σε ένα καφέ», σημειώνει.

«Τα μωρά εδώ δεν τα απαγάγουν γιατί κανείς δεν θέλει την ευθύνη του παιδιού κάποιου άλλου, ειδικά όταν το σύστημα υγείας κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όποιον θέλει να αποκτήσει ένα μωρό με μικρό ή ελάχιστο κόστος», πρόσθεσε.

Η Samples λέει ότι παρακολουθεί πάντα το μωρό της και τοποθετεί ένα μόνιτορ στο καροτσάκι.

@annieineventyrland♬ path of the wind ~ my neighbor totoro lofi – Closed on Sunday

Περισσότεροι από 73.000 χρήστες του TikTok σχολίασαν την ανάρτηση – η οποία έχει πάνω από 15,8 εκατομμύρια προβολές – αρκετοί, βέβαια, εμφανίστηκαν δύσπιστοι για την ευκολία με την οποία αφήνει το μωρό της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις