Πλεύρης από Λιβύη για μεταναστευτικό: «Η Κρήτη δέχεται τεράστια πίεση και θέλουμε να το αποτρέψουμε»
Ο υπουργός Μετανάστευσης έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ότι θα βοηθηθεί η Λιβύη να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της ευρωπαϊκής αποστολής στην Τρίπολη της Λιβύης με την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας για τις μεταναστευτικές πιέσεις στην Κρήτη. Κατά την πρώτη συνάντηση στην Τρίπολη με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, μαζί με την αντιπροσωπεία της ΕΕ και τον επίτροπο Μπρούνερ.
Ο υπουργός Μετανάστευσης επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα με την Κρήτη που αυτό το διάστημα δέχεται τεράστια πίεση από το μεταναστευτικό ενώ η κυβέρνηση της Τρίπολης υποστηρίζει ότι η μετανάστευση ξεπερνά τις δυνατότητές της.
Κατά την πρώτη συνάντηση στην Τρίπολη με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, ο Θάνος Πλεύρης, μαζί με την αντιπροσωπεία της ΕΕ και τον επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Μάγκνους Μπρούνερ, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα, ότι θα βοηθήσουν τη Λιβύη να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες, να αποτρέψει τις αναχωρήσεις προς την ΕΕ και παράλληλα να επιστρέψουν οι παράνομοι μετανάστες πίσω στην πατρίδα τους, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Είμαστε εδώ, αντιπροσωπεία της ΕΕ, με τον Επίτροπο Μπρούνερ. Θέλουμε να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα, ότι θα βοηθήσουμε τη Λιβύη να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες, να αποτρέψει τις αναχωρήσεις προς την ΕΕ και παράλληλα να επιστρέψουν οι παράνομοι μετανάστες πίσω στην πατρίδα τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε. Η Κρήτη δέχεται τεράστια πίεση από την ανατολική ακτή κι αυτό θέλουμε να το αποτρέψουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, που θα έχει και δεύτερη συνάντηση στη Βεγγάζη με τον Χαλίφα Χαφτάρ.
