Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Αυτά είναι τα σχόλια του υπουργού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ΚΙΝ.ΑΛ και την εκλογή ΠτΔ

Με θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό μίλησε στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Με θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό μίλησε στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό μίλησε στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, άφησε αιχμές για το ΚΙΝΑΛ ενώ ρωτήθηκε και για την εκλογή ΠτΔ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Για την απόφασή να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Αισθάνομαι την ανάγκη ότι χρωστάω. Θέλω να δώσω πολλά πράγματα στη χώρα και στους πολίτες και θα το κάνω με ακόμη περισσότερη διάθεση».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τoν;iσει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κεντρώος φιλελεύθερος πολιτικός ο οποίος εκφράζει τον χώρο του κέντρου. Χιλιάδες συμπολίτες μου από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΝΔ και συντάσσονται με τις πολιτικές Μητσοτάκη. Έχουμε τις ίδιες απόψεις στο θέμα της ασφάλειας και ο ίδιος έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για το θέμα αυτό. Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες ».

Ερωτηθείς για το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε ότι είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει ενδιάμεσος χώρος, υπό την προϋπόθεση να βλέπει ο κόσμος ότι οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ στηρίζουν εθνικούς στόχους. Ερωτηθείς εάν το κάνει αυτό το Κίνημα Αλλαγής, απάντησε: «Σε ένα βαθμό φαίνεται ότι το κάνει σε ένα άλλο βαθμό προφανώς όχι».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θέλει να μπει σε αυτή καθώς δεν έχει να προσθέσει κάτι περισσότερο. Για τον Προκόπη Παυλόπουλο απάντησε πάντως πως είναι ένας καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας.