Αλέξης Τσίπρας: Από τότε που ήτανμακρυμάλλης φοιτητής στοΠολυτεχνείομέχρι σήμερα, έχουν περάσει κάμποσοι οδοστρωτήρες και χρόνια από πάνω του. Τα μαλλιά είναι κοντά, σε αντίθεση με τον «Ποδέμο» ισπανό σύντροφό του,που εμμένει στην αλογοουρά, τα κιλά έχουν αυξηθεί, αλλά το χαμόγελο συνεχίζει να είναι πηγαίο. Ίσως επειδή έκανε πράγματα που δεν ήταν στο πρόγραμμα αλλά αυτά που ήθελε. Τι εννοούμε;


Του έχει αναγνωριστεί ότι είναι ένας πολιτικός χωρίς συμπλέγματα. Αυτή του η ιδιότητα,με τα χρόνια αποδείχτηκε ότι δεν είναι μία κάποια αρετή αλλά ένα βέλος στη φαρέτρα του.Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την εποχή των μαθητικών χρόνων συμβαδίζει με τηζωή και όχι με κάποιο ατομικό σενάριο στο χέρι. Κι αυτό αν το καλοσκεφτούμε είναι ένα είδος ατομικήςελευθερίας. Σε αυτή την ελευθερία μάλλον «πάτησε» και έπραξε αποφασιστικά στηδιεθνή πολιτική, με επίγνωση ότιότι θα του στερήσει κεκτημένα. Όπερ και εγένετο.

Στην εσωτερική πολιτική όμως, ο πρώην πρωθυπουργός πέραν των όσων αδιαμφισβήτητα κατάφερε, δεν μπόρεσε να αποκολληθείαπό τον κομματικό μαστό και να χειραφετηθεί τα δέοντα. Και υπάρχουν εύλογα ερωτήματα αν θα το κάνει ή θα συνεχίζει να είναι ανεκτικός, όχι απέναντι σε πολικές αρχές και αξίες, αλλά σε ένα κόμμα που οσημαντικόςαριθμός πρώτης και δεύτερης γραμμής στελεχών του,κινείται στη βολήκαι στηστρατόσφαιρα των τετραγωνικών της Κουμουνδούρου.

Τα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια και σενάρια, θα φανούν στην πορεία. Ίσως ανοίξει και κάποια χαρτιά του στην προγραμματισμένη συνέντευξη της Δευτέρας, με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Αλλά όπως και να έχει ο Αλέξης Τσίπρας έχει άπλετοδρόμο μπροστά του. Καλόαυτό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσηςαλλά και μεγάλος ανήφορος. Πάντως είναι νωρίς να προβλέψει κάποιος τι μέλλει γενέσθαι, ειδικά για έναν πολιτικό πουδεν έχει συμπλέγματα και πολλά χρόνια στην πλάτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις