«Τοξοβόλος του Συντάγματος»:Μία από τις πληροφορίες που δόθηκαν λίγο νωρίτερα στους Δημοσιογράφους που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ, ήταν ότι ο Πρωθυπουργός κατάτη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίουσυνεχάρη τον κ. Χρυσοχοίδη για τις συλλήψεις. Και είναι ακριβώς έτσι καθώς η φωτογραφία του συλληφθέντος «Τοξοβόλου» δραπέτη, προβάλλεται παντού ως πρώτο θέμα της εσωτερική επικαιρότητας.Πραγματικό επικοινωνιακό γιατρικό δεδομένου ότι από χθες το απόγευμα αλλά και σήμερα το πρωί ακόμα και μερίδα του φιλοκυβερνητικού γραπτού τύπου αναδείκνυαν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες με την απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για την περιβόητη τροπολογία για το ποδόσφαιρο. Κυρίως όμως για τον χειρισμό που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός μετά την ψηφοφορία που είπε ότι ούτε δέχεται ούτε δίνει εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική διανέμει πληροφορίες πως ο 32χρονος, γνωστός ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες, 26 και 28 ετών,που συνελήφθησαν μαζί του ήταν από τα Χριστούγεννα υπό παρακολούθηση.Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διευκρινιστούν οι δραστηριότητες των συλληφθέντωντον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν δε υποψίες ότι ήταν έτοιμοι για κάποιο χτύπημα ή ληστεία. Και τούτο γιατί όλα τα όπλα που βρέθηκαν μέσα στο κλεμμένο τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες (ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και ένα ούζι) είχαν σφαίρα στη θαλάμη. Το συγκεκριμένο στοιχείο υπερτονίζεται από την αστυνομία προκειμένου να αναδείξει την «επιχειρησιακή ετοιμότητα» των συλληφθέντων! Τα όπλα που βρέθηκαν έχουν σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου αφενός να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και αφετέρου για να συλλεγούν δακτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ ο32χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης και απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.Η 28χρονη συνεργάτιδατης Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον 'Αγιο Δημήτριο, είχε αφεθεί ελεύθερη 18 μήνες μετά τη σύλληψή της. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί έρευνες στο σπίτι, όπου διέμεναν μαζί η 26χρονη και ο«τοξοβόλος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις