Προσφυγικό Μόρια: Ενδιαφέρουσες ήταν οι αντιδράσεις του γενικώς λαλίστατου υπουργού όταν η δημοσιογράφος του έθεσε το ερώτημα: «Πότε θα αλλάξει η εικόνα στο προσφυγικό»;

– «Θα το απαντήσω το πότε, αλλά υποθέτω ότι υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που θα περιγράψει ο αρμόδιος υπουργός», «Δεν θέλω να μπαίνω σε πάρα πολύ τεχνικά θέματα»

– Μέχρι το καλοκαίρι έχει πει η κυβέρνηση παρενέβη ο δημοσιογράφος για να συμφωνήσει ο κ. Βορίδης σημειώνοντας: «Αυτό που έχουν πει οι αρμόδιοι υπουργοί αυτό τους δεσμεύει»

– «Αν με ρωτήσετε για το υπουργείο μου θα σας πω, αλλά δεν αξιώνω ένας άλλος υπουργός να σας πει για το τι δεσμεύομαι»

– «Το προσφυγικό είναι το Νο1 ζήτημα κ. Βορίδη» επέμεινε η δημοσιογράφος.

– «Επαναλαμβάνω: Μάλιστα, αλλά θα κάνουμε στρατηγική συζήτηση. Μη μου κάνετε συζήτηση λεπτομερειών. Με μένα θα μιλήσετε στρατηγικά. Στη συζήτηση των λεπτομερειών θα την κάνετε με τον αρμόδιο υπουργό».

Επέμεναν οι δημοσιογράφοι αλλά ο κ. Βορίδης δεν ήθελε να απαντήσει όπως είπε σε λεπτομέρειες… Εντάξει αλλά «αν με ρωτάτε λεπτομέρειες»…

– Είναι λεπτομέρεια να σας ρωτάμε πότε θα αντιμετωπιστεί το προσφυγικό;

– «Εντάξει αναλαμβάνω τη συγκλονιστική ευθύνη»… «Να μη χαρακτηρίσω την ερώτηση»…«Γνώση να αποκτήσω δια της επαναλήψεως της ερώτησης δεν γίνεται» ήταν μερικές από τις φράσεις του υπουργού.

«Υπάρχει ομολογημένη καθυστέρηση και υπάρχουν δυσκολίες» παραδέχθηκε τέλος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης λέγοντας δίνουμε μια μάχη και «περιμένουμε να δούμε την εφαρμογή της στρατηγικής» που άλλαξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις