ΣΥΡΙΖΑ:Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί ένταση λόγω δημοσιευμάτων που ασκούν σκληρή κριτική στον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη. Φαίνεται πως η πολυφωνία και οι αλλαγές είναι δύσκολη άσκηση.

Ενδεικτική της κατάστασηςείναι η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – που συνεδρίασε στα γραφεία της Κουμουνδούρου – να μην πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο Σαββατοκύριακο, 8 – 9 Φεβρουαρίου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά την προηγούμενη εβδομάδα.Τη Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία όπου θα συζητηθείτο κείμενο απολογισμού της τριμελούς επιτροπής Μπαλτά, Δρίτσα, Δραγασάκη, αφού όπως ειπώθηκε δεν κατατέθηκε ακόμη.Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: «Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση.Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις