Συμπλοκή μπράβων αστυνομικών: Η ερώτηση που απευθύνεται προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έγινε «αναφορικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο και την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα».Ο κ. Ραγκούσης ρωτάει αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για το περιστατικό της συμπλοκής ειδικών φρουρών που περιγράφεται με τίτλους, όπως: «Απίστευτο: Μπράβοι νυκτερινού κέντρου έδειραν αστυνομικούς». Επίσης, σημειώνει πως η κυβέρνηση«έχει υποχρέωση να απαντήσει σε συγκεκριμένα και δημόσια διατυπωμένα ερωτήματα, είτε για να διαψεύσει είτε για να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σοβαρό περιστατικό συμπλοκής αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, με φρουρούς νυχτερινού κέντρου στο κέντρο της Αθήνας, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, την αρπαγή ενός υπηρεσιακού όπλου ενώ φαίνεται να υπήρξαν και πυροβολισμοί, πιθανόν από τους αστυνομικούς. Το συμβάν σημειώθηκε έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, όταν δύο νέοι ειδικοί φρουροί που μόλις είχαν ενταχθεί σε ομάδες περιπολιών, ήλθαν σε προστριβή με θαμώνες και υπεύθυνους του νυχτερινού κέντρου.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του Γιάννη Ραγκούση:

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2020

Επίκαιρη ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Αναφορικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο και την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα».

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, προ πέντε ημερών ενδεχομένως έλαβε χώρα σοβαρό περιστατικό συμπλοκής δύο ειδικών φρουρών σε νυκτερινό κέντρο στην περιοχή Γκάζι της Αθήνας.

Επειδή για το ανωτέρω σοβαρό περιστατικό ουδεμία ανακοίνωση έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επειδή με τη συμπεριφορά της αυτή η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα μία από τις θεμελιώδεις συνταγματικές της υποχρεώσεις, που σχετίζονται με την πληροφόρηση και τη διαφάνεια.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για το περιστατικό της συμπλοκής των εν λόγω ειδικών φρουρών που περιγράφεται με τίτλους, όπως για παράδειγμα: «Απίστευτο: Μπράβοι νυκτερινού κέντρου έδειραν αστυνομικούς»;

2. Γιατί δεν έχει ακόμη απαντήσει η κυβέρνηση, όπως έχει υποχρέωση, σε συγκεκριμένα και δημόσια διατυπωμένα ερωτήματά μας, είτε για να διαψεύσει είτε για να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα;