Ομιλία Τσίπρα Τάε Κβο Ντο: Με το σύνθημαΠαίρνουμε το αύριο στα χέρια μας – Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία «Επτά μήνες κυβέρνηση ΝΔ: Η απάτη των "Αρίστων" αποκαλύπτεται» ο πρώην Πρωθυπουργός θα μιλήσει το Σάββατο στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων,θέλοντας να επαναλάβει το κλίμα του περασμένου Απριλίου στο Γαλατσίου. Τότε είχε πραγματοποιηθεί μια από τις πιο μαζικές ομιλίες των εκλογών, κι όχι μόνον για τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία, καθώςη συγκέντρωση εκείνη ξεπέρασε κάθε προσδοκία.Οι διοργανωτές είχαν υπολογίσει ότι ο κόσμος που θα πήγαινε στοΓαλάτσιθα ήταν περίπου 4.000 αλλάτελικά άγγιξαν τις περίπου 8.000.

Εν όψειτου συνεδρίου που θα μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον απολογισμό, η ομιλία θα είναι ορόσημο για τον μετασχηματισμό και το άνοιγμα προς τις δυνάμεις της προόδου. Τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν στο συνέδριο τα έθεσε πριν λίγες μέρες στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ως εξής«Πρώτο ερώτημα: Πώς θα καταφέρουμε τη δεύτερη φορά η Αριστερά, πώς θα καταφέρουμε κερδίζοντας τις εκλογές, αυτή τη φορά να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο, όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Είναι ένα ερώτημα αυτό.Και δεύτερο ερώτημα: Πώς θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε, με δεδομένες τις δεσμεύσεις μας στην ΕΕ, αλλά που τώρα πια είμαστε εκτός μνημονίων και άρσης κυριαρχίας, πώς θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων τομών, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας;».Αυτό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, λοιπόν, στις 6.30 μ.μ. ηανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwon Do, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.Η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιχειρήσει μια «φυγή προς τα εμπρός» στέλνοντας διπλό μήνυμα. Αφενός ότι θα ενταθεί η αντιπολιτευτική ρητορική και αφετέρου, στο εσωτερικό του κόμματος, για το τέλος της εσωστρέφειας. Σύμφωνα μεστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ηεκδήλωση θα είναι χωρισμένη σε έξι μεγάλες θεματικές: Διαφθορά, Ασφάλεια, Εργασιακά, Κοινωνικό κράτος, fake news και απάτες των «αρίστων». Πάνω σε αυτές τις έξι θεματικές θα προβληθούν βίντεο που έχει ετοιμάσει η ομάδα Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία θα επιχειρούν την αποδόμηση της επτάμηνης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η προβολή των έξι συγκεκριμένων βίντεο θα δώσει άλλο αέρα στην εκδήλωση ενώ η ιδέα για την παρουσίαση εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μετάδοση των απόψεών του μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στην ομιλία του, που θα ακολουθήσει την προβολή των βίντεο, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση για ξήλωμα του κοινωνικού κράτους αλλά και για οικοδόμηση ενός νεοφιλελεύθερου κράτους «αδιαφάνειας, συγκεντρωτισμού και ολοκληρωτισμού». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό και η πρώτη κατοικία, θέματα που θα αποτελέσουν και την αιχμή του δόρατος για την αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα. Στα επόμενα βήματα εντάσσεται η παρουσίαση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που επεξεργάστηκε η Επιτροπή Σταθάκη, αλλά και η προετοιμασία των προσυνεδριακών διασκέψεων με πρώτη αυτή στις 7 Μαρτίου για τα Αγροτικά στη Λάρισα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις