Μητσοτάκης Πολιτική Επιτροπή ΝΔ:Το σχέδιο των πρώτων επτά μηνών της διακυβέρνησηςτης Νέας Δημοκρατίας, παρουσίασε οΚυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός υποστήριξεότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της "γαλάζιας" παράταξης θα γίνουν πράξη, και έθεσε τιςδιαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη στρατηγική της κυβέρνησής του και της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Έκανε λόγο για έναν "απόλυτα" θετικό απολογισμό σε θεσμούς, οικονομία και καθημερινότητα των πολιτών, στρεφόμενος, παράλληλα, εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνολική παρουσία του στα αντιπολιτευτικά έδρανα.

"Χθες ο κ. Τσίπρας οργάνωσε φιέστα που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση χωρίς προϊόν να προσφέρει. Υπήρξε πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα και χωρίς επιχειρήματα. Καμία συγκεκριμένη θέση, καμία πρόταση. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μη διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών ούτε από το πολύχρωμο των καιρών. Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό. Ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Απέδειξε ότι δε μπορεί να καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα ελληνοτουρκικά κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων…Ενώ υποδύεται τον οικολόγο, υπερασπίζεται το λιγνίτη. Όχι άλλο κάρβουνο, θα μπορούσε να του πει κανείς", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης θα εξελίσσονται διαρκώς, με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη και τα διαδοχικά βήματα προόδου, ο πρωθυπουργός έδειξε προς την κατεύθυνση της αλλαγής σελίδας για τη χώρα. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρό του και…αρμούς της εξουσίας. "Η πολιτική τους αντίληψη είναι επικίνδυνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι αποφεύγει την αλήθεια και στη δική του εσωκομματική ζωή. Για αυτό και στον απολογισμό του δεν υπάρχει απάντηση για το πώς η χώρα παραλίγο να φύγει από την ευρωζώνη. Η πολιτική τους φυσιογνωμία είναι σαφής. Επικαλούνται μονότονα την Αριστερά, αν και για πολλούς αποτελούν τη ντροπή της Αριστεράς. Δε θα επιτρέψουμε η Δημοκρατία να ολισθήσει. Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε. Οι δικοί μας αρμοί είναι η ελευθερία, ο κοινοβουλευτισμός και το κράτος δικαίου", είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις