Διαμαντής Καρασούλας:Εκτός Νέας Δημοκρατίας το στέλεχος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Διαμαντής Καρασούλας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσεσχόλιό του για τηδομή στήριξης προσφύγων που κάηκεστη Λέσβο, με την πυροσβεστική να βλέπει εμπρησμός με στοιχεία. Συγκεκριμένα το στέλεχος της ΝΔ σχολιάζοντας τηνείδηση για τη φωτιά στο Facebook,έγραψε "one happy night", ενώ όταν κάποιος χρήστης αντέδρασε στο σχόλιο, υποστήριξε πως δεν πρόκειται για καταστροφή, αλλά "το θέαμα είναι πιο ειδυλλιακό από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη". Δυστυχώς τέτοιες δηλώσεις ενθαρρύνουν τα φασιστικά τάγματα ασφαλείας να επανέρχονται στους δρόμους για να επιβάλλουν τις ιδέες τους με τη βία.

ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίουδήλωσε:"Η κυβέρνηση με μέτρο, σύνεση και αποφασιστικότητα προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν με δηλώσεις ή πράξεις να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια".

Η ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ

"Να τους χαίρεστε κύριε Μητσοτάκη"

Έντονη ήταν η αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε σε ανακοίνωση:"Νεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία. Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη. Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός. Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά έχετε την πλήρη ευθύνη για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα".

"Αυτός ο κύριος είναι ακόμα μέλος της ΝΔ;" έγραψε στο Facebook, ο Νίκος Παππάς.

Εμπρησμό βλέπει η Πυροσβεστική στις δομές που καίγονται

Βαθιά ανησυχία προκαλεί το φαινόμενο των απανωτών πυρκαγιών σε αποθήκες που συγκεντρώνουν είδη για τους πρόσφυγες και σε δομές που στηρίζουν τους πρόσφυγες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αργά το βράδυ του Σαββάτου στάχτη έγινε η δομή "One Happy Family" όπου δίνονταν καθημερινά δωρεάν γεύματα σε πρόσφυγες και λειτουργούσε το "School of Peace" που γίνονταν μαθήματα ελληνικών σε προσφυγόπουλα, στην περιοχή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, Stonisi.gr, όλα δείχνουν πως η φωτιά στη δομή ήταν εμπρηστική ενέργεια. Στελέχη της Πυροσβεστικής, ανέφεραν πως δε λειτουργούσε τις τελευταίες 10 με 15 μέρες λόγω του κλίματος εναντίον των ΜΚΟ που είχε δημιουργηθεί, άρα δεν μπορεί να προήλθε από συσκευές που είχαν αφεθεί αναμμένες και άλλες χρήσεις όπως τσιγάρα κ.α. Τα άτομα που έβαλαν φωτιά είναι γνωστά στην τοπική αστυνομία.

Επίσης, σεεμπρησμόαποδίδεταικαι ηπυρκαγιά που έκανε στάχτη τη δομή τηςΎπατης Αρμοστείας του ΟΗΕγια τους Πρόσφυγεςμε την ονομασία "Stage 2" στηΣκάλα Συκαμνιάςτην περασμένη εβδομάδα. Στελέχη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλάνε για μια "περίεργη"συγκέντρωση φιαλών υγραερίου μακρά από ταcontainersτης δομής με προφανή στόχο να μην υπάρξουν θύματα από την έκρηξη της φωτιάς. Μετά την αντιφασιστική διαμαρτυρία του Σαββάτου που δικοργανώθηκε από δημοκρατικές κινήσεις του νησιού, οι ντόπιοινεοναζίμε τη επικρότηση των γερμανών, ανταπάντησαν για να δείξουν ότι είναι ενεργοί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις