ΚορονοϊόςΣΥΡΙΖΑ: Έκκληση προς τους πολίτες προκειμένου να μην συνωστίζονται επιχειρώντας να εγκαταλείψουν την Αθήνα και τα αστικά κέντρα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια αποτελεί πράξη ανευθυνότητας μπροστά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού. Αντί να περιορίζεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορονοϊού».

Με βάση αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τα δεδομένα που επιβάλει η επείγουσα ανάγκη καταπολέμησης του κορονοϊού. Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για το μέλλον της»

Πάντως από την ανακοίνωση δεν λείπουν και οι αιχμές για την κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται «από την πλευρά της, η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει με συνέπεια όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι να προαναγγέλλει αποφάσεις που οδηγούν σε καταστάσεις πανικού».

Προφανώς η ανακοίνωσή αυτή που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με όσα ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, εντάσσεται στο πλαίσιο της τελευταίας απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων αποφάσισε να τηρήσει στάση στήριξης των μέτρων που θα προταθούν από τους επιστήμονες. Όπως ανέφερε η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου «η κρίση πανδημίας θέτει τη χώρα μας όπως και ολόκληρο τον πλανήτη ενώπιον πρωτόγνωρων προκλήσεων, τόσο για τη δημόσια Υγεία όσο και για την οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητεί από τους πολίτες να ακολουθούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση».