Κορονοϊός υπουργικό συμβούλιο: Εικόνες που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα δούμε, έγιναν πραγματικότητα. Στο ΜέγαροΜαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κι άλλοι τρεις άνθρωποι και στην οθόνη απέναντί τους όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. «Είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα που ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα», τόνισε κατά την εισήγησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης με τα μέτρα που λαμβάνει είναι να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δοθεί η δυνατότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας ν’ ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες της πανδημίας, ενώ τόνισε την ανάγκη να συμμορφωθούν οι πολίτες με το «Μένουμε Σπίτι» προκειμένου το σχέδιο της κυβέρνησης να έχει αποτέλεσμα.

«Μέχρι στιγμής, πρέπει να αναφέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό και πριν πάρουμε τα τελικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Τα οποία, τα πήραμε ακριβώς για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μην σεβαστούν την παρότρυνσή μας. Αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους πολλούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αισθάνονται αδικημένοι όταν βλέπουν λίγους να παραβιάζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους υπουργούς του για τη συνεργασία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού και τόνισε ότι «το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες για τη συμμόρφωσή τους με τα προληπτικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι μια πρωτοφανής κατάσταση που δημιουργείται από την απειλή της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά πρωτοφανής είναι και η αντίδρασης μας και τα μέτρα που λαμβάνουμε».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που επιταχύνονται μέσα στην κρίση κι αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο gov.gr, τονίζοντας πως «είναι δικό μας, όλων μας».Τέλος, σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, όπως φάνηκε από το χθεσινό Ecofin».