Ε.Τσακαλώτος Ε.Αχτσιόγλου:Σφοδρή κριτική ασκούν στην ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με την παροχή κουπονιού 600 ευρώ προς επαγγελματίες – επιστήμονες προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκπαίδευση εξ αποστάσεων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου υπεύθυνοι για τον τομέα οικονομικών και εργατικών ζητημάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Όπως σημειώνουν οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ «τα όσα έλεγε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία για την στήριξη της μεσαίας τάξης κατέρρευσαν πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ανάπτυξης, ότι τα επιστημονικά επαγγέλματα εντάσσονται στο -πενιχρό- επίδομα των 800 ευρώ (533 ευρώ τον μήνα), η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να τους δώσει ακόμα και αυτό. Η ΝΔ απέδειξε σήμερα ότι δεν αρκείται στην απόλυτη περιφρόνηση των επιστημόνων που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα αλλά επιδιώκει και τον εμπαιγμό τους».

Επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως «αντί να ενισχυθούν οικονομικά 170.000 επιστήμονες (Γιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι, κλπ), θα γίνουν δικαιούχοι ενός κουπονιού τηλε-εκπαίδευσης αξίας 600 ευρώ έκαστο. Η ΝΔ ως σύγχρονη Αντουανέττα απαντά στην αγωνία αυτών των ανθρώπων λέγοντας «ας φάνε τηλεεκπάιδευση». Αντί να ενισχύσει τους πληττόμενους επαγγελματίες ενισχύει τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης».

Συνολικά η ¨Εφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνουν ότι «οι προτεραιότητες της ΝΔ γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο σαφής. Από την μία μειώσεις μισθών και διάλυση εργατικού δικαίου και από την άλλη αυξήσεις στις αποζημιώσεις των ιδιωτικών κλινικών, επικοινωνιακές καμπάνιες εκατομμυρίων, και δώρα στα ΚΕΚ. Ως ΣΥΡΙΖΑ καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσο με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες. Την καλούμε ακόμα να σταματήσει να εφαρμόζει με ακρίβεια την συνταγή που χρεοκόπησε ήδη μια φορά την χώρα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις