ΣΥΡΙΖΑ για ιδιωτικά σχολεία: Για παράνομη πρακτική ιδιωτικών σχολείων που εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς σε αυτά να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ ενώ παράλληλα συνεχίζουν να διδάσκουν από απόσταση, κάνουν λόγο σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγου και Νίκος Φίλης.

Όπως επισημαίνουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές «σχεδόν σε όλα ιδιωτικά σχολείαοι εκπαιδευτικοίπου εργάζονται σε αυτά εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, συνεχίζοντας τα μαθήματα προς τους μαθητές τους από απόσταση». Παρόλα αυτά σημειώνουν «το τελευταίο διάστημα, όμως, οι ιδιοκτήτες αρκετών ιδιωτικών σχολείωνεξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούςπου συνεχίζουν, κατά τα ανωτέρω, να εργάζονται με τηλεργασία σε αυτά,να υποβάλλουν αίτηση και τη σχετική υπεύθυνη δήλωσηστην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το άρθρο δέκατο τρίτο της από 14/3/2020 ΠΝΠ,προκειμένου να ενταχθούν στον ειδικό μηχανισμό στήριξης και να εισπράξουν το επίδομα των 800 Ευρώ».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως «κάτι τέτοιο είναισαφώς παράνομο» και «είναιεπίσης αντίθετοστις διατάξεις του ν. 682/77 που εξομοιώνουν γενικά την υπηρεσιακή κατάσταση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τους δημόσιους και ειδικότερα απαγορεύουν κάθε μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης (όπως η αναστολή της σχέσης εργασίας), χωρίς προηγούμενη τροποποίηση του διοριστηρίου τους, με πράξη του Υπουργείου Παιδείας». Επισημαίνουν μάλιστα ότι «η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών έχει προβεί επανειλημμένα σε σχετικές καταγγελίες τόσο προς τα αρμόδια εποπτικά όργανα του Υπουργείου Παιδείας όσο και προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας».

Με βάση τα παραπάων ζητούν από α υπουργεία Παιδεία και Εργασίας να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να απαντήσουν σχετικά με το τι πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε αυτούς που έχουν ήδη γίνει. Ειδικά μάλιστα για το υπουργείο Παιδείας θέτουν το ερώτημα του ποια μέτρα πήρε για την άσκηση εποπτείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις