Το συμβάν με το «σκονάκι» μαζί με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει εκ νέου χρήματα σε συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια, σε μία περίοδο που κλείνουν πολλές δουλειές και δραστηριότητες, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Τα 2 επιπλέον εκατομμύρια που δίνει η κυβέρνηση σε συγκεκριμένα κανάλια για να αναμεταδώσουν κυβερνητικό spot σχετικά με την πανδημία, τη στιγμή που δια νόμου είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν δωρεάν καταγράφεται ως αγορά «χρόνου κυβερνητικής προβολής».

H αναδημοσίευση συγκεκριμένου δελτίου τύπου από το Μαξίμου ως είχε από δύο εφημερίδες είχε και συνέχεια. Θυμίζουμε ότι στον ιστότοπο των εφημερίδων Πρώτο Θέμα και Liberal οι συντάκτες είχαν γράψει τις «οδηγίες» που είχαν λάβει: «Πέραν των προφανών ειδήσεων, δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα».

Μετά την έντονη αντίδραση που υπήρξε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κος Πέτσας δήλωσε μεταξύ των άλλων:
«Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν “ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο”. Εξ’ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια. Γιατί αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα…».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι η γραμμή που δόθηκε στα φιλοκυβερνητικά μέσα είναι όσα είπε δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο στο βίντεο με την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική αναφορά.

Η liberal συγνώμη «Ατύχημα» το copy paste

Την ίδια στιγμή όμως το Πρώτο Θέμα αφαίρεσε την επίμαχη φράση από την ανάρτησή του αφαιρώντας ταυτόχρονα την ισχύ των δηλώσεων του κ. Πέτσα και το Liberal έκανε λόγο για λάθος και ζήτησε συγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η δημοσίευση «συμβουλών» για το πως θα πρέπει να «παίξει» το θέμα των δηλώσεων Μητσοτάκη για την στήριξη Τσιόδρα.

«Το liberal.gr μετέφερε λάθος πληροφόρηση ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την στοχοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, κατονομάζοντας ως υπεύθυνο για αυτήν, προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.
Το liberal.gr διόρθωσε άμεσα το λάθος και δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ο σκοπός της παραπληροφόρησης. Κατανοούμε τον κ. Τσίπρα καθώς και εμείς υπήρξαμε πολλές φορές θύματα παραπληροφόρησης χωρίς να γίνουν μάλιστα στην συνέχεια οι απαραίτητες διορθώσεις. Ζητούμε συγνώμη από τον κ. Τσίπρα και τους αναγνώστες μας».

EUROKINISSI

Νάσος Ηλιόπουλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε σκωπτικά:
«Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε μία σειρά από φιλοκυβερνητικά Μέσα που δεν αναπαρήγαγαν αυτολεξεί το «σκονάκι» του Μεγάρου Μαξίμου για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον κ. Τσίπρα, αλλά τουλάχιστον το επεξεργάστηκαν ως δικό τους ρεπορτάζ για να μην εκθέσουν τον κ. Πέτσα …

…Οι ευθύνες της Πολιτείας για το σημερινό χάος με την πανδημία και την ανετοιμότητα της χώρας και του ΕΣΥ για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα είναι τεράστιες. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το μόνο που δεν είναι σοβαρό είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που ασχολείται μόνο με την επικοινωνία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις