«Η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη, ότι ευθύνονται οι γιατροί για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, είναι μία δήλωση εντελώς απαράδεκτη, αδιανόητη, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, εκθέτει ακόμα και σε διώξεις τους ανθρώπους που έχουνε ματώσει στην πρώτη γραμμή και αναφέρομαι στους γιατρούς» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89.

Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, η έλλειψη κλινών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

«Ο κ. Κοντοζαμάνης, οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη προς τους γιατρούς. Δεν χωράει συζήτηση αυτό. Είναι παντελώς άστοχη η συγκεκριμένη δήλωση, προσβάλλει τους υγειονομικούς της χώρας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο όταν ο κόσμος αναρωτιέται αν μπροστά μας έχουμε και τρίτο ενδεχόμενο κύμα, διχάζει την κοινωνία σχετικά με τις ευθύνες των γιατρών και νοσηλευτών και γενικότερα κλονίζει την κοινωνία και στρέφεται εναντίον των ανθρώπων που σώζουν ζωές», είπε ο κ. Χρηστίδης.

Κάλεσε την κυβέρνηση, άμεσα να αναπροσαρμόσει το σχέδιό της για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται το lockdown και στον τρόπο με τον οποίο προχωρά το σχέδιο «Ελευθερία» γύρω από τα ζητήματα των εμβολιασμών.

Δριμεία κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

“Από εκεί που υποκριτικά τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους, τώρα ετοιμάζονται να τους καθίσουν στο εδώλιο και να τους ενοχοποιήσουν για τους χιλιάδες θανάτους. Άλλη μια ένδειξη ότι έχουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Έντονες οι αντιδράσεις που γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι από εκπρόσωπο της κυβέρνησης

Είναι όμως γνωστό και τεκμηριωμένο ότι χιλιάδες ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ επειδή αυτές δεν επαρκούσαν ή δεν διέθεταν το κατάλληλο προσωπικό να τις υποστηρίξει.

Ο παθολόγος Δημήτρης Ζιαζιάς, έχοντας υπηρετήσει σε κλινική Covid, είχε έγκαιρα τονίσει ότι η πιθανότητα επιβίωσης ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ μειώνεται δραματικά. «Υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η πιθανότητα επιβίωσης κάθε βαρέως πάσχοντος ασθενούς που διασωληνώνεται και παραμένει υπό μηχανικό αερισμό εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μειώνεται έως και 90%».

Οι υγειονομικοί εδώ και μήνες παλεύουν καθημερινά δίνοντας μια μάχη άνιση με ένα ελλιπέστατο σύστημα υγείας. Τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες είναι καθημερινά, που δείχνουν ότι το ΕΣΥ βρέθηκε σε κατάσταση ασφυξίας με τραγικές επιπτώσεις.
Με όσα μέσα διαθέτουν ξεπερνούν τους εαυτούς τους για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα δύσκολο δεύτερο κύμα πανδημίας του προηγούμενου διαστήματος. Είναι άξιο απορίας πως αντέχουν ακόμα τόση ψυχολογική και σωματική πίεση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις