Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στον Ant1 επιβεβαίωσε ότι η πρόταση των ειδικών είναι να να μπει η Αττική στο κόκκινο καθώς όπως τόνισε τους γιατρούς έχει ανησυχήσει η μετάλλαξη που σε άλλες χώρες έχει πυροδοτήσει έκρηξη υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

«Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο «κόκκινο», σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο» πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως είπε, διανύοντας τη 12η μέρα λιανικού εμπορίου η διαπίστωση είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Ναι μεν έχουν αυξηθεί αλλά η εικόνα δεν είναι τρομερή.

Μάλιστα, ο υπουργός είπε ότι τα μέτρα τηρήθηκαν στην αγορά και από εμπόρους και από πελάτες κι έσπευσε να τους συγχαρεί.

Σε ερώτηση τις μέτρα θα ληφθούν για το λιανεμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, ενώ διαβεβαίωσε ότι η αγορά δεν μπορεί να κλείσει γιατί όπως είπε θα ήταν θα ήταν καταστροφικό να γίνει αυτό ειδικά στις εκπτώσεις.

«θα ληφθούν κάποια μέτρα, αλλά να είναι ήρεμοι οι έμποροι» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Είμαστε στο πλευρό τους, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να κλείσει η αγορά και ότι πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία της».

Ο υπουργός δεν θέλησε να πει περισσότερα, ερωτηθείς όμως για τα κομμωτήρια, τόνισε ότι αυτά λειτουργούσαν και επί καθεστώτος click away.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι το 6 είναι το όριο για τις κόκκινες περιοχές αλλά πρόσθεσε ως προσωπική του γνώμη ότι η Αττική είναι η μισή χώρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι το όριο αυτό μπορεί να διευρυνθεί.

Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από την Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις