Μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δεν απέκλεισε να προχωρήσει και σε άλλους τομείς το ίδιο μέτρο. «Όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και τα νέα μέτρα, η κ. Πελώνη σημείωσε πως συμφωνεί με τα όσα είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, λέγοντας πως έχουμε δύο επιλογές: «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε».

Το εμβόλιο, επανέλαβε, είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του» επισήμανε και υπογράμμισε πως βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας. «Ελπίζουμε», συνέχισε, «ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία».

«Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown» ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η κ. Πελώνη διευκρίνισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν «άδεια άνευ αποδοχών», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία.

Οι εμβολιασμένοι έχουν παραπάνω ελευθερίες, σημείωσε η ίδια, ενώ για τους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών και την επιστροφή στα θρανία, εξήγησε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις