Οικονόμου ΔΕΘ Μητσοτάκης: Το 80% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα θα καλύπτεται από το κράτος, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στον απόηχο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως «το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Επίσης, δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε».

Τι θα γίνει με την αύξηση στο ρεύμα

Σχετικά με την αύξηση του ρεύματος, διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά για όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες. Επίσης, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης. Επομένως, τα νοικοκυριά εξοικονομούν χρήματα και απελευθερώνονται από το άγχος, αλλά και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την πρόνοια αυτή».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Όσον αφορά την μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και «αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες. Το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος ο ΕΝΦΙΑ».

Οικονόμου ΔΕΘ Μητσοτάκης: Οι ανακοινώσεις για την υγεία

Σχετικά με τη δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως «κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες»

Επίσης, τόνισε ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στις τάξεις». Τέλος, ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις