Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στα γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε προς τους παριστάμενους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης πως «δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή».

Μάλιστα, κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλά παρουσία του κ.Μητσοτάκη κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε πως πιθανότατα θα υπάρξει συνάντηση, στη σκιά των εγκαινίων του «Τουρκικού Σπιτιού», όπου παρευρέθη ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας και τη δυσαρέσκεια της Αθήνας.

Απών από τη δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δεν παρευρέθη στην εκδήλωση «Ελληνική Πρωτοβουλία», προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, στη σκιά των γεγονότων που προηγήθηκαν με την παρουσία του στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτιού, κατά τη διάρκεια των οποίων φωτογραφήθηκε με τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Η δεξίωση έγινε λίγες ώρες μετά την επίσημη ακύρωση της ξενάγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο Ground Zero και μετά τη δήλωση δυσαρέσκειας για την κίνηση του κ. Ελπιδοφόρου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και η προσθήκη σε αυτό συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα της «Wall Street Journal» ήταν ο επίσημος λόγος της ακύρωσης του ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Οι εξηγήσεις Ελπιδοφόρου

Κύκλοι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής επιχείρησαν την Τετάρτη να εξηγήσουν τους λόγους της απόφασης του Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια, λέγοντας ότι δέχθηκε την πρόσκληση από τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας, χωρίς να γνωρίζει εκείνη την ώρα ποιοι άλλοι είχαν λάβει επίσης πρόσκληση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις