Κρήτη Μητσοτάκης: Στην Κρήτη για να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί, μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης που βρισκόταν στη Γαλλία επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη, τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Καράγιαννη, τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτερη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα αλλά και τοπικούς φορείς ο κ. Μητσοτάκης είδε τις καταστροφές που έχουν υποστεί κτίσματα αλλά και το οδικό δίκτυο.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο Χουδέτσι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, κυβερνητικοί παράγοντες, ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μητσοτάκης φτάνοντας στην περιοχή είπε χαρακτηριστικά: «Θα φτιάξουν όλα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».

«Θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας»

Στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί στον αύλειο χώρο δημοτικού σχολείου στο Αρκαλοχώρι, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επισκέφθηκε το παλιό τμήμα της κωμόπολης όπου βρίσκονται και τα περισσότερα από τα κτίρια στα οποία έχουν καταγράφει σοβαρές ζημιές.

Ο κ. Μητσοτάκης από χθες μετά τη σεισμική δόνηση, έδωσε εντολή να βρεθεί στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως επίσης ζήτησε να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί.

Μητσοτάκης στην Κρήτη

Μετά την επίσκεψή του στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα που έχει ετοιμάσει ήδη η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα θα ψηφιστούν οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό.
Το «μοντέλο» Καρδίτσας και Εύβοιας θα εφαρμοστεί όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις