Γιάννης Οικονόμου: «Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Όπως εξήγησε με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση, ώστε«να πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους μας». «Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος», διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας πως «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

Τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις