Την Αλβανίδα ομόλογο του, Όλτα Τζάτσκα, θα συναντήσει αύριο (02/12) στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με την οποία θα έχει μία ευρέως τύπου συζήτηση.

Οι διευρυμένες συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στις 08:00, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην πορεία των ελληνο-αλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Συναντήσεις με Νορόφ και Μιρζογιάν

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, ευρισκόμενος στο συνέδριο των ομολόγων του στον ΟΑΣΕ, είχε συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Βλαντιμίρ Μορόφ, και της Αρμενίας, Αραράτ Μιρζογιάν.

Στην ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρεται ότι “Στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ ΟΑΣΕ, συναντήθηκα (σ.σ. ο Νίκος Δένδιας) με τον ΥΠΕΞ του Ουζμπεκιστάν V. Norov. Εποικοδομητική συζήτηση για ενίσχυση 🇬🇷🇺🇿 σχέσεων με έμφαση σε κοινοβουλευτική συνεργασία, οικονομία, ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τουρισμό, επενδύσεις”.

Όσον αφορά την επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πως: Σε συνέχεια των προηγούμενων επαφών μας σε Ν.Υόρκη & Ερεβάν τον Σεπτέμβριο,είχα εγκάρδια συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, A.Mirzoyan στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ ΟΑΣΕ. Επίκαιρη συζήτηση για εξελίξεις σε Καύκασο & Αν.Μεσόγειο, εμβάθυνση διμερών σχέσεων & τριμερούς συνεργασίας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις