Σεισμοί στην Εύβοια: Ρωγμές σε σπίτια και κτήρια - «Τα ντουβάρια πήγαιναν πέρα δώθε»
Ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και κτήρια στην Εύβοια μετά τους δύο απανωτούς σεισμούς που σημειώθηκαν σήμερα.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Μαντούδι Ευβοίας από τους αλλεπάλληλους σεισμούς που ταρακούνησαν την περιοχή σε διάστημα λίγων ωρών.
Ο πρώτος σεισμός στην Εύβοια ήταν της τάξεως των 4,1 Ρίχτερ και σημειώθηκε λίγο πριν τις 03:00 σήμερα τα ξημερώματα. Ο επόμενος και ισχυρότερος ήταν της τάξεως των 4,3 Ρίχτερ και καταγράφτηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί. Είχε επίκεντρο 1 χιλιόμετρo ανατολικά του Προκοπίου Εύβοιας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 15,7 χιλιόμετρα. Ο τρίτος ήταν μικρότερου μεγέθους, 3,4 Ρίχτερ, με ίδιο επίκεντρο και σημειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί.

Ζημιές σε σπίτια και κτήρια
Ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και κτήρια στην Εύβοια μετά τους δύο απανωτούς σεισμούς που σημειώθηκαν σήμερα.
Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε πως, «ο σεισμός που έγινε την νύχτα με επίκεντρο μεταξύ Προκοπιου και Πηλίου και ο δεύτερος που ακολούθησε, πριν από λίγο στο ίδιο σημείο προκάλεσε ζημιές σε κτήρια. Οι κάτοικοι του Προκοπίου αλλά και των γύρω χωριών να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.Ήδη επικοινώνησα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κατσαφάδο ώστε να σταλεί κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ αύριο και να ελεγχθούν τα κτήρια».
«Tα ντουβάρια πήγαιναν πέρα δώθε»
Κάτοικοι της περιοχής παραμένουν ψύχραιμοι ωστόσο ανέφεραν στο evima.gr, πως φοβήθηκαν πολύ καθώς ο σεισμός ήταν δυνατός και είχε και βοή.
Ελεύθερη επαγγελματίας από το Μαντούδι μίλησε στο evima.gr και είπε πως «ο σεισμός ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικός και ο βραδινός αλλά ο πρωινός ήταν χειρότερος τα ντουβάρια πήγαιναν πέρα δώθε. Επικρατεί φόβος, όλοι είναι ανάστατοι και κάθονται στην πλατεία στα καφέ».
Σε αυτές τις περιοχές κλείνουν τα σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία μετά τους δύο απανωτούς σεισμούς που έγιναν σήμερα στην Εύβοια.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ τα σχολεία σε Προκόπι και Πήλι θα παραμείνουν κλειστά.
Παπαδόπουλος: Υπάρχει τοπική διέγερση, χρειάζεται καλή αξιολόγηση
Στο μπαράζ των σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται εδώ και λίγες ώρες στην Εύβοια αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο επιστήμονας κάλεσε «ορισμένους» -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- να μην προβούν στιος στερεότυπες δηλώσεις ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας: «Υπάρχει τοπική διέγερση και χρειάζεται καλή αξιολόγηση» ενώ όπως αιχμηρά τόνισε «την αξιολόγηση την κάνουν οι σεισμολόγοι, όχι αυτοί που ασχολούνται με την αντισεισμική προστασία ή γενικά με τους φυσικούς κινδύνους χωρίς ειδίκευση στη σεισμολογία».