Φωτιά στη Χίο: Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική - Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο Λιθί
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική σε πολλά σημεία του νησιού. Σύμφωνα με τον Κοπέρνικο έχουν ήδη καεί 47.765 στρέμματα στη Χίο.

Συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές δυνάμεις στη Χίο, καθώς μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (26/6) βόρεια από το χωριό Λιθί, στο βουνό Προβατά.
Το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής στη θέση Σπάσμα Βροντάδου, που επίσης συνεχίζει να είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Χίο την Κυριακή (22/6) και μαινόταν για αρκετές ημέρες, μέχρι να τεθεί τελικά υπό έλεγχο την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τα δεδομένα και τους χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping υπολογίζεται ότι από την φωτιά επλήγησαν 47.765 στρέμματα γης.
Από αυτές τις εκτάσεις σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση, περίπου τα 38.500 στρέμματα είναι δασικές εκτάσεις και 9.276 στρέμματα αποτελούν αγροτικές και λοιπές εκτάσεις.
Οι παραπάνω αριθμοί, εκτιμάται ότι αποτελούν την τελική πληγείσα έκταση καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή.