Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, απέστειλε γράμμα στον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ταϊλάνδης και προσκάλεσε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (15 Ιουλίου) τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους που βρίσκονται εδώ και 13 ημέρες εγκλωβισμένα σε μια σπηλιά στη χώρα της Ασίας.

Στην επιστολή αναφέρεται η αισιοδοξία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου για την θετική έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού και υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για το "Λουζνίκι" της Μόσχας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες για τους πρωταγωνιστές αυτής της περιπέτειας.

Το περιεχόμενο της επιστολής

"Κύριε Πρόεδρε,

Παρακολουθούμε με αγωνία τα νέα για τις προσπάθειες διάσωσης των 12 νεαρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους σε πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη, στην επαρχία Chiang Rai, από τις 23 Ιουνίου 2018, και τώρα είμαστε βαθύτατα ανακουφισμένοι που ενημερωθήκαμε ότι βρέθηκαν από την ομάδα διάσωσης.

Εκ μέρους της διεθνούς ποδοσφαιρικής κοινότητας, σας εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη προς τις οικογένειες των παικτών και του προπονητή, αλλά και την αλληλεγγύη προς τους πολίτες της Ταϊλάνδης σε αυτές τις στιγμές ανησυχίας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στις οικογένειες και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και θα τους δώσουν τη δύναμη να επανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Ελπίζουμε ότι με αυτά τα λόγια υποστήριξης θα δώσουμε γαλήνη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αβεβαιότητας και ανησυχίας. Αν, όπως όλοι ελπίζουμε, ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους τις επόμενες μέρες και το επιτρέψει η κατάσταση της υγεία τους να ταξιδέψουν, η FIFA θα ήταν χαρούμενη να τους προσκαλέσει να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Μόσχα. Ειλικρινά ελπίζω να μπορέσουν να είναι μαζί μας στον τελικό, το οποίο θα είναι αναμφίβολα μια υπέροχη στιγμή".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις