Εισαγγελική έρευνα για τους φασίστες στο Ελλάδα– Εσθονία!

Εισαγγελική έρευνα για τους φασίστες στο Ελλάδα– Εσθονία!

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε σχετικά με την ανάρτηση του ναζιστικού συμβούλου «μαύρος ήλιος», τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, αλλά και το κάψιμο τουρκικής σημαίας στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο ματς της Εθνικής Ελλάδας με την Εσθονία για το Nations League.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση απέστειλε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελικής Αρχής, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελο που απέστειλε τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει τις εκδηλώσεις των συγκεκριμένων οπαδών μέσα στο γήπεδο.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας.

Εντολή του κ. Ιωαννίδη προς τους εισαγγελείς που θα διενεργήσουν την έρευνα είναι να εντοπίσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.