Πετρούνιας πρώτη δήλωση: "Επιτέλους μπορώ να πω ότι επιστρέφω εκεί που ήμουν και πριν!Το πρώτο βήμα έγινε και προχωράμε δυνατά γιατί έχουμε δρόμο. Ο δρόμος αυτός όμως φτάνει στο Τόκυο! Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας!" έγραψε στο Instagram, o Λευτέρης Πετρούνιας, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Κρίκους, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης, με το βλέμμα στραμμένο στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, του 2020.

Μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής του Κότμπους τον περασμένο Νοέμβριο, Ολυμπιονίκης σήμερα πήρε την πρωτιά και πλέον καλείται να συγκεντρώσει πια στα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (στο Μπακού: 12-15/3 και στη Ντόχα: 18-21/3) με σκορ μεγαλύτερο των 15.166 βαθμών, ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των κρίκων και να πάρει το εισιτήριο για πρόκριση για το Τόκιο.

Στόχος που είναι εφικτός για τον Πετρούνια, ο οποίος δείχνει να επιστρέφει δυνατός ξανά μετά από τον τραυματισμό του και την εγχείριση που είχε υποβληθεί στον ώμο.Μετά από το χρυσό του 2018 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο και με την επιστροφή του ήταν 4ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 χάνοντας την απευθείας πρόκριση στο Τόκιο.

Έτσι τώρα, αναγκάζεται να κυνηγήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέσα από τα Παγκόσμια Κύπελλα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να κυνηγάει το Κινέζο Λιου Γιανγκ ο οποίος έχει ήδη 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά δεν ήταν στην Αυστραλία λόγω του κορονοϊού. Ο Κινέζος έχει ήδη 90 βαθμούς (3 χρυσά) και είναι 4ος ο Πετρούνιας με 55 αφού έχει ένα χρυσό στη Μελβούρνη και ένα ασημένιο στο Κότμπους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις