Ντουρέν: Δηλώσεις παραχώρησε ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίοςήταν λάβρος κατά της διοίκησης των «κυανέρυθρων» και μίλησε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Παράλληλα τόνισε πως αναγκάστηκε να κλείσει μόνος του τα εισιτήρια για να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ταϊρίκ Ντουρέν στο Sportando:

– Για το πώς ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Πανιώνιο: «Ξεκίνησε καλά η συνεργασία μας, αλλά γρήγορα ξέφυγε η κατάσταση. Οι προπονητές έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά οι πληρωμές αργούσαν σταθερά. Δεν είχα πρόβλημα με τους προπονητές, αλλά με τη διοίκηση».

– Για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές: «Έφυγα πριν την αναβολή των αγώνων επειδή άργησαν 20 μέρες να με πληρώσουν και αυτό συνέβη για δεύτερη φορά. Μου έλεγαν για τρεις συνεχόμενες μέρες πως θα πληρωθώ, αλλά λεφτά δεν είδα. Δεν μου είπαν ποτέ τους λόγους. Όταν αποφάσισα να φύγω, μου είπαν να τιμήσω το συμβόλαιό μου. Ήταν αστείο να μου πουν κάτι τέτοιο, όταν είχαν αργήσει 20 μέρες να με πληρώσουν. Όλοι οι παίκτες είχαμε τις ίδιες σκέψεις για την διοίκηση. Ήταν εντελώς ανοργάνωτα. Δεν σήκωναν τηλέφωνα ή δεν απαντούσαν στα μηνύματα όταν τους χρειαζόμουν. Στο τέλος νευρίασα τόσο πολύ, ώστε να κλείσω μόνος μου εισιτήρια και να επιστρέψω στις ΗΠΑ».

– Για το επίπεδο της Basket League: «Η Basket League είναι εξαιρετική για μπάσκετ. Υπάρχει ανταγωνιτμός, κάθε ματς είναι μία μάχη. Οι περισσότερες ομάδες όμως δεν πληρώνουν στην ώρα που πρέπει. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό. Πρέπει να τηρείς την συμφωνία. Αν δεν έχεις χρήματα, μην έχεις ομάδα. Πώς μπορείς να περιμένεις πράγματα από τους παίκτες όταν δεν τους πληρώνεις; Είναι αστείο».