Η επιστροφή του ΠΑΟΚ στην πλατφόρμα της NOVA κυοφορείται εδώ και μέρες και όλα δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση που χειρίζεται αποκλειστικά ο Ιβάν Σαββίδης (ηγήθηκε και του μετώπου των 7 ΠΑΕ στην Λίγκα) οδηγεί σε συμφωνία τις δύο πλευρές. Όπως αποκαλύπτει στο σημερινό φύλλο της η εφημερίδα «Metrosport» επικαλούμενη χθεσινοβραδινές πληροφορίες, η νέα διοίκηση της NOVA είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ που προβλέπει 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και ένα σημαντικό επιπλέον ποσό με την μορφή μπόνους-μέσω επίτευξης αγωνιστικών στόχων- που μπορεί να ανεβάσει αρκετά το συνολικό τίμημα (ακόμη και μέχρι τα 12 εκατομμύρια ευρώ).

Για την ακρίβεια, με βάση την μορφή των μπόνους που περιλαμβάνει η πρόταση του συνδρομητικού καναλιού, το οικονομικό όφελος για τον ΠΑΟΚ αρχίζει από τα 8 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά αυτό δημιουργεί μία σημαντική διαφορά από τα έσοδα του ΠΑΟΚ TV, ακόμη κι αν η πρόβλεψη για την νέα σεζόν τα θέλει ακόμη μεγαλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, όπως συνέβαινε και στην προηγούμενη, προ ΠΑΟΚ TV, συμφωνία του με την NOVA, ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων μέσω ίντερνετ για το εξωτερικό, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει άλλη μία πηγή εσόδων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πιθανότερο είναι η πρόταση να κατατεθεί επίσημα (δεν είχε συμβεί μέχρι χθες), μετά την υπογραφή της συμφωνίας των «άστεγων» ΠΑΕ με την NOVA, κάτι για το οποίο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είχαν πιέσει αρκετά. Τέλος, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το ΠΑΟΚ TV θα παραμείνει ενεργό, με δικές του παραγωγές και περιεχόμενο που θα δίνει συνεχώς τροφή στους οπαδούς της ομάδας να το επισκέπτονται.

Πηγή: metrosport