Ταξίδι-ντροπή στη Θάσο: Παιδί σε αμαξίδιο στο γκαράζ του ferry boat - Εξοργιστικές εικόνες
Σε μια χώρα που καμαρώνει για τον τουρισμό και τα νησιά της, δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Η ίδια ντροπιαστική ιστορία, ξανά και ξανά. Σκηνές που θυμίζουν άλλες εποχές, με θύματα τους πλέον ευάλωτους. Αυτή τη φορά, ένα παιδί σε αμαξίδιο υποχρεώθηκε να ταξιδέψει μέσα στο γκαράζ του ferry boat, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, από τον Λιμένα της Θάσου προς την Κεραμωτή, το βράδυ της Τρίτης 22 Ιουλίου 2025 – και όλα αυτά εν μέσω καύσωνα.
Η καταγγελία-γροθιά στο στομάχι έρχεται από την Εύη Ζουμπουλίδου, συνεπιβάτιδα του παιδιού, η οποία έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook:
«Για ακόμη μια φορά ντράπηκα που είμαι άνθρωπος. Ένα άτομο σε αμαξίδιο, με τη συνοδό του, ταξίδευαν μαζί με τα αυτοκίνητα γιατί προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να ανέβει το αμαξίδιο στον χώρο των επιβατών. Χρόνια τώρα, η ίδια ιστορία: Ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα δεν μπορούν να ταξιδέψουν σαν άνθρωποι γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη. Γιατί; Ποιος υπεύθυνος μπορεί να απαντήσει;»
Νέο περιστατικό: Καρδιοπαθής γυναίκα ταξίδεψε στο γκαράζ σε πλαστική καρέκλα
Και σαν να μην έφτανε αυτό, μια μέρα πριν, μια δεύτερη καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το kavalapost.grμια ηλικιωμένη γυναίκα, καρδιοπαθής, νεφροπαθής και εξαντλημένη από νοσηλεία, επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη για να προετοιμαστεί για χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς. Αντί για βοήθεια, βρήκε αδιαφορία και ταπείνωση.
Τα λόγια της κόρης της είναι συγκλονιστικά: «Το πλήρωμα ΟΥΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ήταν, ΟΥΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ. Κανείς δεν ήξερε πώς λειτουργεί ο μηχανισμός για άτομα με αναπηρία ή απλώς δεν μπήκε στον κόπο. Το ταξί από Θεσσαλονίκη στο λιμάνι στοίχισε μια περιουσία. Και τελικά, η μητέρα μου ταξίδεψε σε μια πλαστική καρέκλα στο γκαράζ, μέσα στην αποπνικτική ζέστη, σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Ντροπή.»
Αναρωτιέται κανείς: Πόσες καταγγελίες χρειάζονται ακόμα; Πόσοι άνθρωποι με αναπηρία πρέπει να εξευτελιστούν για να γίνει το αυτονόητο;
Πού είναι το κράτος; Πού η ναυτιλιακή; Πού η ντροπή;
Σε μια χώρα που καμαρώνει για τον τουρισμό και τα νησιά της, δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Ούτε ανελκυστήρες, ούτε πρόσβαση, ούτε εκπαίδευση των πληρωμάτων. Μόνο αδιαφορία και εγκληματική απανθρωπιά.
Αν αυτό δεν είναι προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τότε τι είναι;

