Μεγάλη απώλεια για τον νοτιοκορεάτικο όμιλος της Samsung καθώς πέθανε σήμερα σε ηλικία 78 ετών ο πρόεδρος της , Λι Κουν Χι. Την είδηση ανακοίνωσε ο νοτιοκορεάτικος όμιλος τονίζοντας ότι «ε μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Λι Κουν Χι, προέδρου της Samsung Electronics». Ο Λι, ο οποίος μετέτρεψε τον όμιλο σε παγκόσμιο γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, βρισκόταν στο κρεβάτι μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη το 2014.

Άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Τζέι ι Λι, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Λι μετέτρεψε την επιχείρηση εμπορίας νουντλς του πατέρα του στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας. «Ο πρόεδρος Λι ήταν ένας αληθινός οραματιστής που μεταμόρφωσε τη Samsung από μια τοπική επιχείρηση σε παγκόσμια πρωτοπόρο καινοτόμα εταιρεία και μια βιομηχανική υπερδύναμη. Η διακήρυξη του “New Management” του 1993 ήταν ο κινητήριος μοχλός του οράματος της εταιρείας να προσφέρει την καλύτερη τεχνολογία για να βοηθήσει στην πρόοδο της παγκόσμιας κοινωνίας», ανέφερε η Samsung.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1938 ως κατάστημα λιανικής πώλησης. Μετά τον πόλεμο της Κορέας ο ιδρυτής της εταιρίας επέκτεινε τις δραστηριότητες στα οικοδομικά υλικά, τις οικοδομές και από το 1969 στα ηλεκτρονικά και στα μηχανάκια. Η λειτουργία ενός δικού της ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού σταμάτησε για πολιτικούς λόγους. Όπως όλοι οι τζέμπολ, κατά τις διάρκεια της Κρίσης της Ασίας αποχώρησε από ορισμένες δραστηριότητες και συγκεντρώθηκε στις δραστηριότητες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών.
Σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της εταιρίας

H εταιρία λανσάρει το Samsung Galaxy S4, κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων για τα δεδομένα της, αγγίζοντας τις 10.000.000 συσκευές τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας.

19 Ιανουαρίου 2012: Ντεμπούτο για το Premium Samsung Apps Store. Το Premium Samsung Apps Store για smartphones της Samsung με λειτουργικό Android είναι γεγονός και προσφέρει στο κοινό πληθώρα δωρεάν, αλλά και επί πληρωμή εφαρμογών για όλες τις κατηγορίες.

2015: Βγήκε το Samsung Galaxy S6 και s6 edge

2016: Βγήκε το Samsung Galaxy S7 και s7 edge
2016: Ρεκόρ πωλήσεων για την νοτιοκορεάτικη εταιρία αγγίζοντας τις 25.000.000 πωλήσεις με το μοντέλο της S7

2017: Βγήκε το Samsung Galaxy S8 και S8+

2018: Βγήκε το Samsung Galaxy S9 και S9+

2019: Βγήκε το Samsung galaxy S10, S10+ και το galaxy S10e
2020: Τώρα υπάρχει στην αγορά το Samsung Galaxy S20, S20+ και το S20 Ultra