Η Apple προειδοποίησε τους χρήστες ότι τα iPhone της μπορεί να κάνουν παρεμβολές σε ιατρικές συσκευές, όπως οι βηματοδότες.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην σελίδα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας, η Apple διευκρίνισε πως τα iPhone περιέχουν μαγνήτες που παράγουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ικανά να επηρεάσουν την λειτουργία βηματοδοτών και απινιδωτών.

kinito-iphone-1-

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση στόχευε τους χρήστες των 4 νέων μοντέλων του iPhone 12, καθώς τα μοντέλα αυτά περιέχουν περισσότερους μαγνήτες σε σχέση με τα προηγούμενα, αν και η εταιρεία επεσήμανε, ταυτόχρονα, ότι ο κίνδυνος παρεμβολής τους με ιατρικές συσκευές δεν είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν που παρουσίαζαν τα παλαιότερα μοντέλα.

Η προειδοποίηση αφορά επίσης τους χρήστες του gadget «MagSafe», ενός μαγνητικού ασύρματου φορτιστή που προσαρτάται στα MacBook και εσχάτως και στα iPhone.

Προηγουμένως, η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους χρήστες του MagSafe να το κρατούν μακριά από πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια και άλλα αντικείμενα που μπορούν εύκολα να απομαγνητιστούν.

Τώρα, η Apple συστήνει οι συσκευές της να κρατούνται στην ιδανική απόσταση των 15 εκατοστών από κάποιο πιθανό εμφύτευμα στον οργανισμό του χρήστη και να παύεται η χρήση τους, σε περίπτωση που και πάλι διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

iphone 12

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποίησαν εδώ και αρκετό καιρό ασθενείς με βηματοδότη ή απινιδωτή να μην χρησιμοποιούν ή να κρατούν κινητά τηλέφωνα πολύ κοντά στα εμφυτεύματά τους. Χαρακτηριστικά είχαν προειδοποιήσει τα κινητά να βρίσκονται μακριά από τις τσέπες πουκαμίσων, που ενδεχομένως κάποιος χρήστης τοποθετεί το κινητό του.

«Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών για πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα την ιατρική σας συσκευή και για το εάν πρέπει να διατηρήσετε μια ασφαλή απόσταση μεταξύ αυτής και του iPhone ή του MagSafe», δήλωσε η Apple στην ανακοίνωση.

«Οι κατασκευαστές συχνά παρέχουν συστάσεις για την ασφαλή χρήση των συσκευών τους σχετικά με ασύρματα ή μαγνητικά προϊόντα για την αποφυγή πιθανών παρεμβολών.»

Εάν ένας χρήστης αισθάνεται ότι ο φορτιστής του iPhone 12 ή το MagSafe παρεμβαίνει στην ιατρική του συσκευή, θα πρέπει να σταματήσει να τα χρησιμοποιεί, τονίζει η Apple.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις