H Route 66 είναι μία μακρά μαγευτική διαδρομή που εκτείνεται στα 3.900 χιλιόμετρα. Η διαδρομή ξεκινά από το Σικάγο και καταλήγει στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Η Route 66 προσφέρει το απόλυτο road trip και είναι γεμάτη προκλήσεις αλλά και αναμνήσεις από τραγούδια και ταινίες για όποιον επιχειρήσει να την διανύσει.


Έχει μήκος 3,948 χιλιόμετρα και διασχίζει 8 πολιτείες των ΗΠΑ. Ιλινόις, Μισούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Γιούτα, Αριζόνα, Νεβάδα και Καλιφόρνια.

Η Route 66 εγκαινιάστηκε έναν αιώνα περίπου πριν από το σήμερα 30 Απριλίου 1926, ενοποιώντας ένα νέο οδικό δίκτυο από ήδη προϋπάρχοντες δρόμους, με μοναδική αλλαγή να αποτελεί η ενιαία σηματοδότηση αυτών των δρόμων ως Route 66, έτσι ώστε να παρακαμφθεί η ασυνέχεια της διαδρομής όταν οι οδηγοί περνούσαν τα σύνορα μεταξύ των πολιτειών.

Ο δρόμος χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα κατά τις δεκαετίες του 50’ και του 60’ από χιλιάδες Αμερικάνους τουρίστες που επιθυμούσαν να επισκεφτούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους δημοφιλή αξιοθέατα, όπως η Disneyland και το Grand Canyon.

Παράλληλα, οι τουρίστες μπορούσαν να πληρώσουν για να απολαύσουν ποικίλου εύρους ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση κροταλιών στην έρημο, η επίσκεψη καταυλισμών ιθαγενών Αμερικάνων, η εξερεύνηση σπηλαίων, η ιππασία και η παρακολούθηση καουμπόικων ταινιών.

Στην πορεία θα συναντήσει κανείς το «διαβόητο» νεκροταφείο των Κάντιλακ στο Τέξας – θα τις βρει μισοθαμμένες στο έδαφος και βαμμένες σε διάφορα χρώματα.

Το 1948, οι αδερφοί McDonald, θα ανοίξουν το πρώτο κατάστημα McDonald’s στον κόσμο κατά μήκος της περίφημης διαδρομής, στην Καλιφόρνια. Αρχικά ήταν ένα εστιατόριο μπάρμπεκιου. Αποφάσισαν να σερβίρουν όμως τα περίφημα burgers και milkshakes, για να εξυπηρετούν πιο γρήγορα τους ταξιδιώτες.

Η Route 66 αποτελεί ίσως ένα από τα πιο νοσταλγικά ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος, ιδιαίτερα αν αυτός ο κάποιος είναι φανατικός της κουλτούρας του φαρ ουεστ, της country μουσικής, των ερημικών τοπίων, και της αισθητικής της δεκαετίας του 60.


Τι είναι τα google doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να μνημονεύσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις