Λίγες ώρες αφότου κάλεσε τους χρήστες του Twitter να δώσουν την ψήφο τους στους Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, το αφεντικό της πλατφόρμας και της Tesla ξαναχτυπά. Σάλος προκλήθηκε με νέα ανάρτησή του, στην οποία εικονίζεται στρατιώτης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με ένα κλουβί και τρία ταχυδρομικά περιστέρια στην πλάτη του και τη λεζάντα «τρία αδιάβαστα μηνύματα».

«Την εποχή που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει…». Συγκρίνει τα περιστέρια της φωτογραφίας με το μπλε πουλί του Twitter και τους 115 εκατομμύρια οπαδούς του, με την εικόνα του στρατιώτη να προκαλεί οργή.

Στη φωτογραφία Γερμανός στρατιώτης της Βέρμαχτ, μέλος των ενωμένων ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, κουβαλά αγγελιοφόρους περιστέρια στο δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Γαλλία, γνωστή ως Μάχη της Γαλλίας, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περίπου τον Μάιο του 1940.

Οι χρήστες, από την πλευρά τους, παρατήρησαν ότι επρόκειτο για στρατιώτη της Βέρμαχτ από τη Ναζιστική Γερμανία, αλλά δεν έφερε εμφανή διακριτικά.

Ένας χρήστης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν «απόγονος ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος» χαρακτήρισε τη δημοσίευση «απαράδεκτη».

Ο δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arsen Ostrovsky επισήμανε ότι πρόκειται για στρατιώτη Ναζί, ρωτώντας τον Μασκ εάν ήταν «σκόπιμο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις