Το λουκέτο στα γραφεία του Twitter στις Βρυξέλλες και η εντυπωσιακή μείωση του προσωπικού και σε άλλες πόλεις προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία σε αξιωματούχους της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Πέμπτη. Το ερώτημα που διατυπώνεται είναι εάν και κατά πόσον η πλατφόρμα θα συμμορφωθεί με τους νέους και αρκούντως αυστηρούς κανόνες που επέβαλε η Ένωση αναφορικά με το διαδικτυακό περιεχόμενο.

«Ανησυχώ για την είδηση της απόλυσης ενός τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων του Twitter στην Ευρώπη», δήλωσε στους Financial Times η Věra Jourová, αντιπρόεδρος της ΕΕ, αρμόδια για τον Κώδικα Παραπληροφόρησης.

«Εάν θέλετε να εντοπίζετε αποτελεσματικά και να αναλαμβάνετε δράση κατά της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, αυτό απαιτεί πόρους», πρόσθεσε. «Το Twitter υπήρξε πολύ χρήσιμος εταίρος στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης και της παράνομης ρητορικής μίσους, και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει», κατέληξε η Ευρωπαία αξιωματούχος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των FT, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει την Πέμπτη στοιχεία που καταδεικνύουν πως το Twitter υστερεί σε συμμόρφωση με τον κώδικα παραπληροφόρησης. Τα ζητήματα αυτά ανακύπτουν την ώρα που η προσπάθεια του Έλον Μασκ να αναμορφώσει την εταιρεία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις