Σε μία νέα αλλαγή προχωρά το Twitter, το οποίο από εδώ και στο εξής δεν θα εφαρμόζει πλέον την πολιτική που απαγορεύει την παραπληροφόρηση για την COVID-19 στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή είναι μία ακόμα απόφαση που εντάσσεται στις μεγάλες αλλαγές που προτίθεται να κάνει ο Έλον Μασκ, ο οποίος πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσε την νέα έκδοση σημάτων πιστοποίησης χρηστών.

Ως προς την κατάργηση της παραπάνω πολιτικής, υπενθυμίζεται πως το 2020 το Twitter ανέπτυξε ένα εκτεταμένο σύνολο κανόνων που αποσκοπούσε στην απαγόρευση της «επιβλαβούς παραπληροφόρησης» σχετικά με τον ιό και τα εμβόλια.

Μεταξύ του Ιανουαρίου 2020 και Σεπτεμβρίου 2022, το Twitter ανέστειλε περισσότερους από 11.000 λογαριασμούς για παραβίαση των κανόνων παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό και αφαίρεσε σχεδόν 100.000 αναρτήσεις που παραβίαζαν τους κανόνες αυτούς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα η πολιτική αυτή έτυχε τότε επιδοκιμασίας από τους επαγγελματίες υγείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το Twitter δεν ανακοίνωσε επισήμως την κατάργηση της συγκεκριμένης πολιτικής. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του Twitter εντόπισαν το βράδυ της Δευτέρας μια σημείωση που προστέθηκε στη σελίδα του ιστότοπου του Twitter που περιγράφει την πολιτική του για τον κορωνοϊό.

«Από τις 23 Νοεμβρίου 2022, το Twitter δεν εφαρμόζει πλέον την πολιτική παραπλανητικών πληροφοριών για την COVID-19», ανέφερε η σημείωση.

Σημειώνεται πως ήδη ο Έλον Μασκ έχει υποσχεθεί να αποκαταστήσει πολλούς λογαριασμούς στο Twitter που είχαν απαγορευτεί προηγουμένως. Δεν αποκλείεται λοιπόν ότι μεταξύ αυτών των λογαριασμών θα είναι και κάποιοι από τους 11.000 λογαριασμούς που απαγορεύτηκαν βάσει των προηγούμενων κανόνων.

Άλλωστε ο ίδιος ο CEO του Twitter έχει αντιδράσει στο παρελθόν για τις πολιτικές αποφάσεις κατά της COVID-19.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020, ο Μασκ χρησιμοποίησε το κοινωνικό δίκτυο για να υποβαθμίσει το μέγεθος της κρίσης και να εκφράσει την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η πανδημία.

Ο ίδιος επανειλημμένα ζητούσε τον τερματισμό της τηλεργασίας, παρά την επιμονή των αξιωματούχων δημόσιας υγείας εκείνη την εποχή για την εφαρμογή της.

«Θα το αποκαλούσα “βίαιη φυλάκιση ανθρώπων στα σπίτια τους” ενάντια σε όλα τα συνταγματικά τους δικαιώματα και παραβίαση των ελευθεριών των ανθρώπων με τρόπους που είναι φρικτοί και λάθος», είχε αναφέρει τότε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ο Έλον Μασκ έχει πει ότι είναι υπέρ, αν και δεν πιστεύει ότι τα εμβόλια πρέπει να είναι υποχρεωτικά.

Ωστόσο σε συνέντευξη στο podcast των New York Times το 2020 είχε επισημάνει πως δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί επειδή «δεν κινδυνεύει από τον κορωνοϊό, ούτε εκείνος ούτε τα παιδιά του».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις