Τερματισμός στο podium της Formula E για την DS Automobiles
Η DS Penske διατηρεί την τρίτη θέση στην κατάταξη των ομάδων ενόψει των δύο τελευταίων γύρων της σεζόν στο Λονδίνο.

Μετά από έναν δραματικό πρώτο αγώνα το Σάββατο υπό βροχή, οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E συγκεντρώθηκαν ξανά την Κυριακή στην ιστορική πίστα του αεροδρομίου Tempelhof του Βερολίνου για τον δεύτερο αγώνα του E-Prix του Βερολίνου.
Στο τιμόνι του μονοθεσίου DS E-Tense FE25, ο Jean-Eric Vergne κατάφερε μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση να τερματίσει στο βάθρο. Ξεκινώντας από την 18η θέση στην εκκίνηση, η πρόκληση φαινόταν δύσκολη για τον Γάλλο. Αλλά χάρη στην εξαιρετική στρατηγική και πολύ δυνατή επίδοση, κατάφερε μια λαμπρή εμφάνιση στην πίστα. Μετά από 41 γύρους σε στεγνή πίστα, ο οδηγός της DS Automobiles πέρασε τη γραμμή τερματισμού τερματίζοντας στην τρίτη θέση.
Χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα, ο «JEV» ανέβηκε στην έκτη θέση στην κατάταξη των οδηγών, αλλά το πιο σημαντικό, βοήθησε την DS Penske να διατηρήσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των ομάδων. Με μόλις δύο αγώνες να απομένουν στην 11η σεζόν, η ομάδα βρίσκεται σε καλή θέση για να στοχεύσει σε ένα ακόμη τρόπαιο.

Εν τω μεταξύ, ο Maximilian Günther δεν είχε την ίδια επιτυχία. Καθώς ο 2ος Αγώνας έμπαινε στην τελική του φάση, ο Γερμανός οδηγός αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων από ένα τυποποιημένο εξάρτημα, κοινό σε όλα τα μονοθέσια των ομάδων.
Στις 26 και 27 Ιουλίου, το paddock της Formula E κατευθύνεται στο Λονδίνο για το τελευταίο E-Prix της σεζόν. Κατά τη διάρκεια αυτού του διπλού αγώνα, η DS Automobiles και η Penske Autosport θα δώσουν τα πάντα ώστε να ολοκληρώσουν την σεζόν με κορυφαίες επιδόσεις.
«Ο 2ος Αγώνας στο Βερολίνο ήταν θεαματικός, με πολλή δράση. Ήμασταν άτυχοι στις κατατακτήριες δοκιμές, αφού δύο γύρους πριν από το τέλος, μια κόκκινη σημαία διέκοψε την περίοδο εκκίνησης και καταλήξαμε μακριά από τους πρωτοπόρους στην εκκίνηση. Όμως η πίστα στέγνωσε πριν από τον αγώνα και η ομάδα σχεδίασε μια στρατηγική που ταίριαζε απόλυτα στις νέες συνθήκες. Ξεκινώντας 18ος και 13ος αντίστοιχα, οι JEV και Max βρέθηκαν μπροστά στα μισά του αγώνα, με περισσότερη ενέργεια από τους αντιπάλους τους.

Όλα έδειχναν ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ένα τερματισμό στο βάθρο. Αυτό έγινε πραγματικότητα για τον JEV, ο οποίος τερμάτισε τρίτος μετά από μια αξέχαστη επίδοση. Δυστυχώς, ο Max δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη στρατηγική του λόγω βλάβης στο μπροστινό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο είναι στάνταρ σε όλα τα μονοθέσια. Είναι κρίμα γιατί διεκδικούσε και αυτός ένα βάθρο. Φεύγουμε από το Βερολίνο ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και ακόμα με το γεγονός ότι παραμένουμε στο βάθρο του πρωταθλήματος των ομάδων.» δήλωσε ο Eugenio Franzetti, Διευθυντής DS Performance.
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με τον αγώνα της Κυριακής. Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο όσον αφορά τα αποτελέσματα. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά στο παρασκήνιο, αλλά δεν ανταμείφθηκε απόλυτα γι' αυτό. Στον 1ο Αγώνα, κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά είχαμε προβλήματα με την ανάρτηση που μας εμπόδισαν να φθάσουμε στο βάθρο. Στον 2ο Αγώνα, όταν το αυτοκίνητο είχε καλή απόδοση, μια κόκκινη σημαία διέλυσε τις ελπίδες μας να κλειδώσουμε τις πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες. Έτσι, έπρεπε να ξεκινήσουμε από πολύ πίσω στην εκκίνηση. Το να τερματίσω τελικά στην τρίτη θέση είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για όλη την ομάδα. Νομίζω ότι όλοι το αξίζαμε!» είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula E 2018 και 2019 Jean-Eric Vergne.