Θρίλερ στο Ελληνικό: «Η γιαγιά ήταν τρομαγμένη όταν έμπαινε στο ασθενοφόρο - Σαν να φώναζε βοήθεια»
«Είπα στον φίλο της οικογένειας να πάει κατευθείαν στο Ανθρωποκτονιών». Χρειάζεται να ελεγχθεί το ενδεχόμενο δηλητηρίασης, τονίζουν ιατροδικαστές.
Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση-θρίλερ του Ελληνικού, με τον θάνατο τριών ηλικιωμένων μελών της ίδιας οικογένειας σε διάστημα 13 ημερών. Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση φέρεται να είναι η Βουλγάρα οικιακή βοηθός, η οποία ξεκίνησε να εργάζεται στο σπίτι της οικογένειας πριν λίγους μήνες, με την ίδια να παρουσιάζεται ως μοναδική συγγενής των τριών ατόμων στα νοσοκομεία που κατέληξαν και να ζητά να επιμεληθεί την κηδεία τους.
Το ενδιαφέρον των Αρχών για την υπόθεση προκάλεσε ένας φίλος της οικογένειας από τον Καναδά, ο οποίος ήρθε να επισκεφτεί την οικογένεια όμως βρήκε το σπίτι τους στο Ελληνικό κλειστό και άρχισε να πληροφορείται από τους γείτονες για τους θανάτους.
Όταν διαπίστωσε ότι κάτι φαίνεται να μην πάει καλά με τους ξαφνικούς θανάτους και των τριών σε λίγες ημέρες, απευθύνθηκε στον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
«Είναι πάρα πολύ περίεργη ιστορία. Η υποχρέωσή μας είναι όταν έχουμε 3 θανάτους μέσα στην ίδια οικογένεια, σε 13 ημέρες, να διερευνήσουμε το θέμα», τόνισε ο Στέλιος Σούρλας, μιλώντας στον ANT1, ενώ πρόσθεσε ότι προέτρεψε τον φίλο της οικογένειας να πάει κατευθείαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ.
«Πρώτη κατέληξε η μητέρα στις 15 Απριλίου, στις 21 Απριλίου κατέληξε η 78χρονη κόρη της και στις 28 Απριλίου ο γιος της. Μητέρα και κόρη στο ίδιο νοσοκομείο και ο γιος σε διαφορετικό», ανέφερε ο κ. Σούρλας.
Όπως είπε ο ίδιος, η Βουλγάρα οικιακή βοηθός ζήτησε να αναλάβει την ταφή και των τριών ατόμων, ωστόσο η διαδικασία μπλοκαρίστηκε από τις Αρχές.
«Το σπίτι δεν σφραγίστηκε, τα κλειδιά τα έχει η Βουλγάρα»
Όπως τόνισε ο Στέλιος Σούρλας, το σπίτι των τριών θανόντων δεν σφραγίστηκε όπως θα ανέμενε κανείς. «Τα κλειδιά τα έχει η οικιακή βοηθός», είπε.
Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η γυναίκα φέρεται να καθαρίζει επιμελώς διάφορα αντικείμενα του σπιτιού. Κάποιες μαρτυρίες κάνουν λόγο και για άλλα άτομα που έχουν μπαινοβγεί στο σπίτι τις τελευταίες ημέρες, με ορισμένους να λένε ότι «σήκωσαν» και πολύτιμα αντικείμενα.
«Η γιαγιά ήταν τρομαγμένη όταν έμπαινε στο ασθενοφόρο»
Ιδιαίτερη σημασία έχει η μαρτυρία μιας γειτόνισσας από τη μεταφορά της 98χρονης μητέρας στο νοσοκομείο πριν τον θάνατό της.
«Σύμφωνα με την ηλικιωμένη γειτόνισσα, η γιαγιά όταν ήταν να πάει στο νοσοκομείο και να μπει στο ασθενοφόρο, ήταν τρομαγμένη και κοιτούσε τη γειτόνισσα στα μάτια, σαν να ήθελε να ζητήσει βοήθεια», είπε.
«Επιβάλλεται να γίνει νεκροψία - νεκροτομή. Επιβάλλεται ο ιατροδικαστής να έχει τους φακέλους, ώστε να έχει την πλήρη εικόνα», υπογράμμισε, από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
«Εκεί που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία, στον βαθμό που δεν υπάρχουν εξωτερικές κακώσεις στις σορούς, είναι στις τοξικολογικές αναλύσεις», είπε, προσθέτοντας ότι κάποια δηλητήρια μπορούν να ανιχνευθούν στον οργανισμό πολλές ημέρες μετά τον θάνατο.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν «μπλοκάρει» ήδη τις κηδείες με σκοπό να γίνουν οι ιατροδικαστικές, τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διευκρινιστούν οι πραγματικές αιτίες θανάτου της μητέρας, της 78χρονης κόρης της και του 75χρονου γιου της.
Το κινητό και η υπογραφή πριν τον θάνατο
Ένα ακόμα στοιχείο που υποψιάζει τις αρχές είναι το γεγονός πως 10 ημέρες μετά τον θάνατο της κόρης, το κινητό της τηλέφωνο άνοιξε.
Ωστόσο, έντονη ανησυχία προκαλεί και το περιστατικό που φέρεται να συνέβη στο νοσοκομείο, λίγο πριν καταλήξει ο 75χρονος γιος. Φαίνεται πως ο άνδρας κάλεσε το 100 καταγγέλλοντας πως μία άγνωστη γυναίκα μαζί με συμβολαιογράφο, τον πίεζε να υπογράψει ένα έγγραφο που αφορούσε τη μεταβίβαση ακινήτου.
Το θύμα, μιλώντας με τους αστυνομικούς, ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να υπογράψει το έγγραφο.
Για να μπορέσει μάλιστα να «ησυχάσει», κάλεσε και το προσωπικό του νοσοκομείου με σκοπό να τους βγάλει έξω.
Αυτή η μυστήρια κλήση, εξετάζεται εξονυχιστικά από τις αρχές ώστε να αποδειχθεί αν παίζει ρόλο στον θάνατο των μελών της οικογένειας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα ο 75χρονος είχε πουλήσει αρκετά από τα ακίνητα που διέθετε.
Στο σπίτι της οικογένειας δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει πως έγινε έγκλημα.
Το χρονικό των τριών θανάτων
Η αρχή έγινε με τη μητέρα της οικογένειας, την 98χρονη Αικατερίνη Σιδηροπούλου. Το τελευταίο διάστημα εμφάνιζε γενικευμένη επιδείνωση στην υγεία της. Στις 11 Απριλίου 2025 εισήχθη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και 4 ημέρες αργότερα, τη Μεγάλη Τρίτη, «κατέληξε». Το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει σηπτική καταπληξία.
Ο δεύτερος θάνατος είναι της 78χρονης κόρης Βαρβάς Σιδηροπούλου. Μάλιστα την ημέρα που πέθανε η μητέρα της βρισκόταν και εκείνη στο νοσοκομείο. Είχε μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο «Ιπποκράτειο» αφού, όπως είχε δηλώσει στους διασώστες η οικιακή βοηθός, την είχε βρει λιπόθυμη στο πάτωμα του σπιτιού με έμετους γύρω της.
Τη Μεγάλη Πέμπτη η Βέρα Σιδηροπούλου μεταφέρθηκε από το «Ιπποκράτειο» στο «Ασκληπιείο» Βούλας όπου και «κατέληξε» τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει επιληφθεί ακόμα η ιατροδικαστική υπηρεσία. Ο γιατροί επισημαίνουν πως διαπίστωσαν σημαντική έκπτωση στο επίπεδο συνείδησης της γυναίκας και πολυοργανική ανεπάρκεια που δεν άντεξε η ήδη ταλαιπωρημένη καρδιά της.
Ο τρίτος θάνατος ήταν του γιου της οικογένειας. Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, που ζούσε για χρόνια στον Καναδά, άφησε την τελευταία του πνοή στο «Ιόνιο Θεραπευτήριο» στον Κορυδαλλό στις 28 Απριλίου.
Εκεί, είχε μεταφερθεί λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του μέσω ΕΟΠΥΥ από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Τους τελευταίους δύο μήνες πριν τον θάνατό του είχε συχνές κρίσεις πόνου και αδυναμίας. Το ΕΚΑΒ κλήθηκε πολλές φορές στο σπίτι του στο Ελληνικό από την οικιακή βοηθό.