Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, τις παραμέτρους ασφαλείας, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις για την περιφερειακή σταθερότητα.
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις ανησυχητικές εξελίξεις
Μήνυμα σχετικά με την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή ανάρτησε το υπουργείο Εξωτερικών ύστερα από τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ τόνισε σε ανάρτηση στο X πως η χώρα μας παρακολουθεί στενά τις ανησυχητικές εξελίξεις και σημειώνει ότι «οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα»
«Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέση Ανατολή και αναγνωρίζει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα».