Το «ευχαριστώ» του Τατάρ στον Φειδία Παναγιώτου: «Έδειξες θάρρος - Μην υποκύψεις στις απειλές»
Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Κύπρο η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή να πάρει συνέντευξη από τον Ερσίν Τατάρ.

Σφοδρή είναι η αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης για τη συνέντευξη που πήρε ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.
Μάλιστα, ο Τατάρ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Star Kibris από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν κάλεσε τον ευρωβουλευτή «να μην υποκύψει στις απειλές» και να δημοσιεύσει τη συνέντευξη. Η εφημερίδα με τίτλο «Πώς θα κάνουμε συμφωνία με αυτή την νοοτροπία;» γράφει ότι κάποιοι στην ελληνοκυπριακή πλευρά είπαν τον Φειδία Παναγιώτου βλάκα και προδότη.
Ο Τατάρ είπε ότι με τον Φειδία μίλησαν δυο ώρες, σημειώνοντας πως «ο άνθρωπος είναι βουλευτής και youtuber με πολύ μεγάλο αριθμό ακολούθων». «Με ρώτησε γιατί μιλώ για δύο κράτη κι είπε κι αυτός τις δικές του απόψεις. Αλλά τι κρίμα που στον νότο τον έβγαλαν προδότη. Πώς να κάνουμε συμφωνία εμείς με τέτοια νοοτροπία; Δεν ανέχονται ούτε στο ελάχιστο ν’ ακουστεί η φωνή μας», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι θα διαδώσει διεθνώς αυτό που έγινε και θα διαμαρτυρηθεί. «Είναι παρεμπόδιση της ελευθερίας έκφρασης και σκέψης. Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ τον Φειδία Ήξερα ότι θα υπήρχε αντίδραση αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν όλο αυτό θα έφτανε σε σημείο να γίνει τόσο ρεζίλι αυτή η ιστορία. Ευχαριστώ πάρα πολύ αυτόν τον νεαρό βουλευτή για το θάρρος που επέδειξε».