Βίντεο: «Ντου» εργαζόμενων σε Αυγή και Κόκκινο στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Φέρτε τώρα τα δεδουλευμένα»
Οι εργαζόμενοι επανέλαβαν το κύριο τους αίτημα να δοθούν τα δεδουλευμένα αλλά και να υπάρξει ένα πλάνο βιωσιμότητας για την επόμενη μέρα.

Τη στήριξη του συνεδρίου στους εργαζόμενους των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν, με παρέμβασή τους, στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΜΜΕ «Κόκκινο» και «Αυγή».
Οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τον χώρο της συνεδρίασης, όμως προέκυψε ένταση όταν ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σας χρωστά, εσείς του χρωστάτε».
Τότε οι εργαζόμενοι κινήθηκαν προς την είσοδο και έκαναν «ντου» φτάνοντας σε λίγα λεπτά στον χώρο που διεξάγεται το Συνέδριο. «Φέρτε πίσω τα δεδουλευμένα», «απλήρωτη εργασία, χρωστούμενοι μισθοί, φέρατε τη διάλυση σε Κόκκινο κι Αυγή» ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν επί μια ώρα.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να βγει ψήφισμα από το Συνέδριο το οποίο να δεσμεύει την ηγεσία του κόμματος σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και τη συνέχιση λειτουργία των δυο μέσων ενημέρωσης.
Παράλληλα ανέφεραν ότι πρέπει να γίνει η επιστροφή των απολυμενων της εποχής Κασσελάκη. Οι εκπρόσωποι του Κόκκινο και της Αυγής ζήτησαν από το βήμα του συνεδρίου να δοθεί μια λύση από το συνέδριο για τα κομματικά ΜΜΕ.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Αυγής, τόνισε ότι υπάρχει «πολιτική απόφαση» να παραμείνουν τα μέσα και να πληρώνονται οι εργαζόμενοί τους, που, όμως, πρέπει να γίνει πράξη.