ΗΠΑ Ανεμοστρόβιλος: Ανθρώπινες απώλειες και από φυσικό φαινόμενο στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρα από τις εκατοντάδες αναφορές για ζημιές, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν χθες, σύμφωνα με την The Washington Post, 1,6 εκατομμύρια κάτοικοι στην περιοχή ανάμεσα στο Τέξας και στην Πενσιλβανία.

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται καθώς ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται σε μία ακτίνα 700 μιλίων από τις ακτές του Κόλπου του Μεξικού ως τις μεσοατλαντικές Πολιτείες.

Οι κάτοικοι των Πολιτειών από το Τενεσί ως την Αλαμπάμα διατάχθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς θανατηφόροι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις κοινότητές τους στις 11 Απριλίου και στις 12 Απριλίου

Στην πολιτεία του Μισισίπι τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους από το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές. «Υπάρχουν τουλάχιστον 11 επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλές υλικές ζημιές κατά μήκος της πολιτείας», ανακοίνωσε η Αρχή Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών του Μισισίπι. Δείτε στο πιο κάτω βίντεο τον ανεμοστρόβιλο όπως τον κατέγραψαν οδηγοί αυτοκινήτου:

«Εβδομήντα δύο χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αυτή τη στιγμή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», πρόσθεσε ο οργανισμός, επισημαίνοντας πως οι αριθμοί αυτοί ενδεχομένως να καταγράψουν άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χθες, ο Τέιτ Ρίβερς, ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μισισίπι, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Κηρύσσω απόψε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να προστατεύσω την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Μισισίπι, το οποίο σάρωσαν ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, διαβεβαιώνοντας τους κατοίκους ότι «δεν είναι μόνοι».

Από χθες, ο κυβερνήτης ζητά από τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τις συστάσεις προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού, εφόσον σπεύσουν σε κάποιο δημόσιο καταφύγιο για να προστατευτούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις